Delta Lloyd Groep neemt intermediairactiviteiten schade zakelijk ABN AMRO Bank over

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 12/04/2012 14:06
ABN AMRO Verzekeringen, onderdeel van Delta Lloyd Groep, neemt de intermediaire activiteiten voor zakelijk schadeverzekeren van het Midden- en Kleinbedrijf over van ABN AMRO Bank. "Deze transactie zorgt voor de samenvoeging van verzekeraar en intermediair en past binnen de strategie van Delta Lloyd Groep, waarbij eenvoud centraal staat. Hiermee worden de kosten in de distributieketen verlaagd en neemt de commerciële slagkracht van ABN AMRO Verzekeringen toe", zegt Ingrid de Graaf, algemeen directeur van ABN AMRO Verzekeringen.

ABN AMRO Bank heeft tot de overdracht van deze verzekeringsactiviteiten besloten na een strategische heroriëntatie. ABN AMRO blijft zakelijke verzekeringen aan haar klanten aanbieden. Door deze transactie blijft de kwaliteit en continuïteit van de dienstverlening gewaarborgd.

Als gevolg van de transactie neemt ABN AMRO Verzekeringen 116 FTE over van ABN AMRO Bank. De jaarlijkse operationele kosten voor Delta Lloyd Groep nemen toe met circa € 20 miljoen. De verwachting is dat de transactie bijdraagt aan de operationele winst van 2012.

De overdracht zal naar verwachting in de eerste helft van 2012 worden afgerond. Hierop is het gebruikelijke voorbehoud van het doorlopen van het adviestraject met de betrokken ondernemingsraden van toepassing.

ABN AMRO Verzekeringen is een joint venture tussen ABN AMRO Bank N.V. en Delta Lloyd Groep, waarbij Delta Lloyd Groep 51% van de aandelen heeft en ABN AMRO Bank N.V. de overige 49% bezit.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL