Delta Lloyd. Amstelhuys securitiseert hypotheekleningen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 06/10/2011 08:20
- Delta Lloyd Groep brengt tweede securitisatie transactie in 2011
- Portefeuille omvat € 775 miljoen aan Nederlandse hypotheekleningen
Amstelhuys NV securitiseert onder de naam Arena 2011-2 een portefeuille van Nederlandse particuliere hypotheekleningen voor een bedrag van € 775 miljoen. Amstelhuys is een volledige dochter van Delta Lloyd NV ("Delta Lloyd Groep").

Dit is de twaalfde securitisatie transactie binnen het Arena programma die door Delta Lloyd Groep wordt uitgevoerd. De vorige securitisatie van Delta Lloyd vond plaats in januari van dit jaar.

Transactie informatie
Als onderdeel van de transactie zal een hoge kwaliteit portefeuille van Nederlandse particuliere hypotheekleningen van Delta Lloyd overgaan naar een special purpose entity, Arena 2011-2 BV, die voor dit doeleinde is opgezet. Arena 2011-2 BV financiert de aankoop van de Nederlandse particuliere hypotheekleningen door notes uit te geven op de kapitaalmarkt.

De transactie heeft een besloten karakter, waarbij een selecte groep investeerders is betrokken. Zoals gebruikelijk in voorgaande Arena transacties zijn de aangeboden notes opgesplitst in een A1 klasse met een kortere looptijd van 2 jaar en een A2 klasse met een langere looptijd van 5 jaar.

De A1 notes hebben een nominale waarde van € 155 miljoen en zullen volledig geplaatst worden bij externe beleggers. De A2 notes hebben een nominale waarde van € 558 miljoen, waarvan bijna de helft bij externe beleggers zal worden geplaatst.

De Arena 2011-2 Class A1 Notes zijn geprijsd op 125 basispunten boven 3-maands Euribor, en de Class A2 notes op 165 basispunten boven 3-maands Euribor. Beide tranches krijgen een AAA rating van S&P en een Aaa rating van Moody's. De notes worden geplaatst door de Royal Bank of Scotland en Rabobank International.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL