Amstelhuys opent securitisatiemarkt in 2011

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 07/01/2011 08:59
Amstelhuys opent securitisatiemarkt in 2011
- Delta Lloyd Groep als eerste met securitisatie transactie in 2011
- Portefeuille Nederlandse particuliere hypotheekleningen van € 700 miljoen

Amstelhuys NV is voornemens onder de naam Arena 2011-1 een portefeuille te securitiseren van Nederlandse particuliere hypotheekleningen voor een bedrag van € 700 miljoen. Amstelhuys is een volledige dochter van Delta Lloyd NV ("Delta Lloyd Groep"). Dit is de elfde securitisatie transactie binnen het Arena programma die door Delta Lloyd Groep wordt uitgevoerd. De vorige securitisatie van Delta Lloyd in december 2009 was de eerste na het begin van de kredietcrisis.

Transactie informatie
Als onderdeel van de transactie zal een portefeuille van Nederlandse particuliere hypotheekleningen van Delta Lloyd overgaan naar een special purpose entity, Arena 2011-1 BV, die voor dit doeleinde is opgezet. Arena 2011-I BV financiert de aankoop van de Nederlandse particuliere hypotheekleningen notes uit te geven op de kapitaalmarkt. De notes worden geplaatst door Rabobank International en Royal Bank of Scotland.

Over Delta Lloyd Groep
Delta Lloyd Groep is een financiële dienstverlener die producten en diensten aanbiedt op het gebied van levensverzekeringen, schadeverzekeringen en vermogensbeheer, evenals bancaire producten en diensten. De kernmarkten van Delta Lloyd Groep zijn Nederland en België. In Nederland opereert de Groep vooral onder de merknamen Delta Lloyd, OHRA en ABN AMRO Verzekeringen en in België onder de merknaam Delta Lloyd. Delta Lloyd Groep heeft 6.100 vaste medewerkers en is genoteerd aan NYSE Euronext Amsterdam.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL