Overeenstemming coulanceregeling beleggingsverzekeringen Delta Lloyd Groep

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 14/06/2010 08:16
Delta Lloyd Groep heeft met de stichtingen Verliespolis en Woekerpolis Claim overeenstemming bereikt over de invulling van de coulanceregeling in het kader van de kostenmaximalisatie van beleggingsverzekeringen. Delta Lloyd Groep was in september 2008 de eerste verzekeraar die met de stichtingen een overeenkomst sloot over de maximering van kosten in beleggingsverzekeringen en zo een doorbraak realiseerde in deze jarenlang slepende kwestie. Met de nu overeengekomen coulanceregeling is ook de definitieve uitwerking van deze overeenkomst een feit en bestaat duidelijkheid over de besteding van de eerder overeengekomen vergoeding.

De overeenstemming geldt voor alle onderdelen van Delta Lloyd Groep die onder de overeenkomst vallen. Naast de stichtingen Verliespolis en Woekerpolis Claim tekenden ook Vereniging Eigen Huis en de VEB (Vereniging van Effectenbezitters) deze overeenkomst.

Coulanceregeling
In aanvulling op de overeenkomst van september 2008 is afgesproken dat voor beleggingsverzekeringen met een opgebouwde waarde van meer dan € 100.000 een kostenmaximering geldt van 1,5% voor de waarde boven de € 100.000. Verder zijn er aanvullende afspraken gemaakt voor beleggingsverzekeringen waarvan de hoogte van de overlijdensrisicopremie in de verzekering afhankelijk is van de opgebouwde waarde van de beleggingsverzekering. Ten slotte kunnen klanten die door bijzondere persoonlijke omstandigheden gedwongen zijn geweest hun beleggingsverzekering af te kopen eventueel aanspraak maken op de coulanceregeling.

Wat moeten klanten doen
Delta Lloyd Groep heeft inmiddels klanten geïnformeerd over een indicatie van de hoogte van een eventuele tegemoetkoming. Klanten die mogelijk aanspraak maken op de nu overeengekomen coulanceregeling ontvangen hierover bericht. Uitzondering hierop zijn klanten die op basis van persoonlijke omstandigheden gedwongen zijn geweest om hun beleggingsverzekering af te kopen. Deze klanten moeten zelf actie ondernemen. Zij kunnen zich vanaf 1 juli a.s. aanmelden via de speciale pagina op de website van Delta Lloyd Groep: www.deltalloydgroep.com/beleggingsverzekeringen.








Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL