Galapagos kondigt positieve Fase 1 resultaten aan met GLPG1205

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 04/12/2013 08:17
Mechelen, België; 4 december 2013 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat GLPG1205, een nieuw medicijn tegen ontstekingen, in een Fase 1 studie een goed veiligheidsprofiel en bovendien goede medicijn-eigenschappen heeft laten zien. Galapagos ontwikkelt GLPG1205 binnen de alliantie met Janssen Pharmaceutica NV.
Het doel van de Fase 1 studie was om de veiligheid en medicijneigenschappen na te gaan, bij zowel een eenmalige als bij oplopende dagelijkse doseringen van GLPG1205. De dubbelblinde en placebo-gecontroleerde studie werd in één centrum in België uitgevoerd bij 40 gezonde vrijwilligers. In het eerste deel van de studie werd een eenmalige, oplopende dosis geëvalueerd. In het tweede deel werd het medicijn gedurende 14 dagen dagelijks toegediend.
GLPG1205 bleek veilig en werd door de gezonde vrijwilligers bij een brede doseringsconcentratie goed verdragen. Het effect van het medicijn op de nieuwe target werd aangetoond door het gebruik van een biomarker. Ook de medicijneigenschappen van GLPG1205 zien er zo gunstig uit dat een eenmaal daagse dosering mogelijk volstaat. Deze positieve resultaten van de Fase 1 studie leiden ertoe dat Galapagos GLPG1205 in een Fase 2A zal brengen bij patiënten met chronische darmontsteking.
“GLPG1205 is het eerste medicijn dat in een klinische studie tegen dit target werd getest. We zijn zeer tevreden met het resultaat van deze Fase 1 studie,” zegt Piet Wigerinck, CSO van Galapagos. “Galapagos blijft met succes nieuwe medicijnen ontwikkelen die voortkomen uit ons technologieplatform. GLPG1205 zal het vierde medicijn zijn op basis van Galapagos-targets dat in een klinische Fase 2A bij patiënten getest zal worden.”
In 2007 sloot Galapagos een overeenkomst met Janssen Pharmaceutica NV waarbij deze een optie verkreeg op de wereldwijde commerciële rechten voor een aantal Galapagos programma’s op gebied van ontstekingsziekten. Tot deze programma’s behoort een nieuw target voor darmontsteking dat Galapagos met haar eigen technologie heeft ontdekt. Vervolgens heeft verder onderzoek geleid tot de ontdekking van GLPG1205, een nieuw medicijn voor ontstekingsziekten. Galapagos is verantwoordelijk voor de uitvoering van Fase 1 en Fase 2A studies met GLPG1205.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL