Galapagos levert kandidaat-medicijn in GSK alliantie, ontvangt €6,7 miljoen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 02/03/2011 07:37
Mechelen, België; 2 maart 2011 - Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat zij in december 2010 een vierde preklinisch kandidaat-medicijn heeft ontwikkeld in de artritis-alliantie met GlaxoSmithKline (GSK). Voor deze mijlpaal ontving Galapagos een succesbetaling van €6,7 miljoen. Deze betaling is onderdeel van de 2010 omzet.

Het preklinische kandidaat-medicijn voldoet aan de chemische en biologische criteria die GSK voor een potentieel nieuw medicijn heeft vastgesteld. Galapagos start nu met de opschaling van de chemie en de evaluatie van de veiligheid, met als doel begin 2012 de klinische fase I in te gaan.

"Onze artritis alliantie met GSK is zeer succesvol in het leveren van veelbelovende kandidaat- medicijnen," zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. "Er lopen nu twee klinische studies, en volgens de planning zal dit nieuwe kandidaat-medicijn begin volgend jaar de kliniek in gaan."

Over de artritis-alliantie
In juni 2006 zijn GSK en Galapagos een alliantie aangegaan waarbij Galapagos geneesmiddelen met een nieuw werkingsmechanisme voor GSK gaat ontwikkelen. GSK en Galapagos hebben de alliantie drie keer uitgebreid om meer targets en programma's op te nemen. Na de laatste uitbreiding van de alliantie in december 2009 kan Galapagos meer dan €200 miljoen aan succesbetalingen van GSK ontvangen, plus double-digit royalty's. GSK heeft een exclusieve optie om na de Fase I studie deze moleculen verder te ontwikkelen en wereldwijd te commercialiseren. Vanaf het begin van de artritis alliantie heeft Galapagos meer dan €60 miljoen aan succesbetalingen van GSK ontvangen.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL