Galapagos krijgt €2,7 miljoen subsidie voor antivirale medicijnontwikkeling

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 07/02/2011 07:37
Mechelen, België; 7 februari2011 - Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat zij van het Vlaamse IWT[1] €2,7 miljoen subsidie toegekend heeft gekregen voor onderzoek naar antivirale medicijnen.

Het tweejarige IWT project richt zich op de ontwikkeling van moleculen die een nieuwe antivirale activiteit hebben laten zien in het laboratorium. Het doel van dit project is om binnen één jaar het eerste preklinisch kandidaat medicijn te ontwikkelen. Voor dit project zal Galapagos samenwerken met de onderzoeksgroep van Professor Johan Neyts van het Rega Instituut voor Medisch Onderzoek aan de Katholieke Universiteit Leuven. Deze groep heeft uitgebreide ervaring in het ontwikkelen van nieuwe strategieën om virale infecties te behandelen.

De antivirale programma's richten zich op het blokkeren van de activiteit van een specifiek eiwit in het menselijk lichaam; een aantal belangrijke pathogene virussen gebruiken dit eiwit om zich te vermenigvuldigen. De nieuwe moleculen blijken een sterke activiteit te hebben tegen een breed scala aan normale en resistente virussen. De prioriteit van dit project ligt in het ontwikkelen van middelen tegen menselijk rhinovirus (HRV), het virus dat verkoudheid veroorzaakt, en tegen het hepatitis C virus (HCV).

"Galapagos betreedt wederom een nieuw gebied met deze antivirale moleculen," zegt Graham Dixon, SVP Drug Discovery van Galapagos. "Deze subsidie geeft ons de middelen om te begrijpen hoe deze moleculen een rol kunnen spelen bij het voorkomen van een virale infectie."

Over antivirale medicijnontwikkeling van Galapagos
Naast de alliantie met GlaxoSmithKline in infectieziekten, werkt Galapagos ook aan twee eigen antivirale programma's. De focus ligt op kleine moleculen die aangrijpen op (menselijke) gastheer targets en activiteit laten zien tegen een breed scala van virussen. Het verst gevorderde programma is momenteel in lead optimalisatie en Galapagos hoopt hiervoor eind 2011 een eerste preklinisch kandidaat medicijn te kunnen leveren.

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY) is een middelgroot biotechnologiebedrijf. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen en antilichamen met nieuwe werkingsmechanismen. Galapagos heeft één van de grootste pijplijnen in de biotech met zeven programma's in de klinische fase en meer dan vijftig chemische molecuul programma's in onderzoek en preklinische ontwikkeling. Via risicodragende allianties met GlaxoSmithKline, Eli Lilly, Janssen Pharmaceutica, Roche en Servier kan Galapagos mogelijk tot €2,5 miljard aan succesbetalingen ontvangen plus royalty's. Galapagos heeft meer dan 800 medewerkers in zeven landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België. Meer info op www.glpg.com

tijd 09.59
Galapagos EUR 11,92 +6ct en ca. 18.000 sts omzet.

Galapagos creëert nieuw warrantplan
Lees elders meer.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL