Galapagos wint 2010 European Biotechnica Award

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 05/10/2010 07:50
Mechelen, België en Hannover, Duitsland; 5 oktober 2010 - Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt aan dat het bedrijf de 2010 European Biotechnica Award heeft gewonnen. De Biotechnica Award wordt ieder jaar uitgereikt tijdens de Deutsche Messe aan het Europese biotech bedrijf dat de meest innovatieve producten, diensten of business ideeën heeft ontwikkeld.

De prijs werd gisteravond tijdens een feestelijke ceremonie in Hannover uitgereikt. De internationale jury, bestaande uit negen experts uit het bedrijfsleven uit vijf landen, riep Galapagos tot winnaar van de Award voor 2010 uit. De prijs wordt uitgereikt aan Europese bedrijven die naam hebben gemaakt binnen de biotech en life sciences door hun succes in de markt en hun innovatieve bekwaamheid. Als winnaar heeft Galapagos een geldprijs van €30.000 ontvangen.

"We zijn blij dat wij dit jaar de Biotechnica Award hebben gewonnen als erkenning van de kracht van het technologie platform van Galapagos en de invloed hiervan op de hele sector," zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. "We zullen op de ingeslagen weg verdergaan richting het bereiken van ons uiteindelijke doel, de leidende positie als innovatief biotechbedrijf in Europa."

"Galapagos laat een sterke combinatie zien van baanbrekende wetenschap op verschillende kennisgebieden en commercieel succes door samenwerkingen met acht grote farma bedrijven," volgens Prof. Dr. Rolf G. Werner, waarnemend voorzitter van de internationale Biotechnica jury.

Over Biotechnica

Biotechnica is jaarlijks het belangrijkste evenement in Europa voor biotechnologie en life science. Het omvat het hele spectrum van de biotechnologie, inclusief grondstoffen, apparatuur, bio-informatica en diensten en richt zich op de vijf belangrijkste toepassingsgebieden, namelijk farmacie/medicijnen, industriële fabricage, voeding, landbouw en milieu. Sinds 1985 wordt Biotechnica georganiseerd en begeleid door Deutsche Messe AG in Hannover, Duitsland.

Over Galapagos
Galapagos (Euronext: GLPG; OTC: GLPYY)is een middelgroot biotechnologiebedrijf. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van moleculen en antilichamen met nieuwe werkingsmechanismen. Galapagos heeft één van de grootste pijplijnen in de biotech met zes programma's in de klinische fase en meer dan vijftig chemische molecuul programma's in onderzoek en preklinische ontwikkeling. Via risicodragende allianties met GlaxoSmithKline, Eli Lilly, Janssen Pharmaceutica, Merck & Co., Roche en Servier kan Galapagos mogelijk tot €3,3 miljard aan succesbetalingen ontvangen plus royalty's. Met de recente overname van het onderzoekscentrum in Zagreb, heeft Galapagos nu meer dan 800 medewerkers in zeven landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België. Meer info op www.glpg.com


tijd 09.02
Galapagos EUR 12,35 +29ct en 19.255 sts omzet.
Reactie XEA.nl
Ook beleggers waarderen de inzet van Galapagos.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL