Galapagos business update

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 13/11/2009 07:50
Mechelen, België; 13 november 2009 - Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat de operationele en financiële resultaten voor het derde kwartaal van 2009 in lijn liggen met eerder afgegeven verwachtingen. Op grond hiervan handhaaft Galapagos haar vooruitzicht van €100 miljoen aan inkomsten voor heel 2009, een groei van 30% ten opzichte van 2008. BioFocus, de service divisie van Galapagos, zal dit jaar in vergelijking met 2008 een aanzienlijk hogere positieve kasstroom bijdragen aan het resultaat van de Groep. De operationele cash burn voor 2009 blijft zoals verwacht, waarmee het Galapagos management de geraamde eindejaar kaspositie kan verhogen naar €38 miljoen, mede dankzij de succesvolle aandelenplaatsing van vorige maand die €18,2 miljoen opleverde.

De medicijn ontwikkelingsprogramma's boekten goede vooruitgang in het derde kwartaal. Galapagos kondigde aan dat GLPG0259 voor reuma (haar verst gevorderde programma voor een first-in-class medicijn) in een Fase I klinische studie heeft bewezen veilig te zijn en een uitstekend farmacologisch profiel te hebben; in september werd een tweede Fase I studie gestart. Galapagos heeft haar Fase I studie met kandidaat medicijn GLPG0187 tegen botmetastases afgerond en verwacht de resultaten begin 2010 bekend te kunnen maken. Binnenkort zal gestart worden met een Fase II studie met Nanocort voor de behandeling van opflakkeringen van MS, en volgende maand zal ook het eerste kandidaat medicijn tegen artrose onder de GSK alliantie in de kliniek getest worden. Hierdoor ligt Galapagos op schema om aan het eind van 2009 vier programma's in klinische ontwikkeling te hebben.

In het derde kwartaal kondigde Galapagos ook succesbetalingen aan in de artritis alliantie met GlaxoSmithKline en de osteoporose alliantie met Lilly. BioFocus tekende overeenkomsten met Procter & Gamble en Schering-Plough en verbreedde haar netwerk van technologieën door partnerships met Oncodesign en DiscoveRx. In september kondigde Galapagos een samenwerking aan met Charley's Fund en de Nash Avery Foundation om de werkzaamheid van kandidaat medicijn GLPG0492 voor de behandeling van Duchenne's spierdystrofie te onderzoeken. In oktober bereikte Galapagos de eerste mijlpaal in de alliantie met GlaxoSmithKline in infectieziekten en breidde zij haar alliantie met Merck uit door atherosclerose (aderverkalking) als ziektegebied toe te voegen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL