Wavin N.V.: Trading Update eerste kwartaal 2012

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 19/04/2012 08:11
Zwolle, 19 april 2012 - Wavin, marktleider in Europa op het gebied van kunststofleidingsystemen, geeft vandaag een update van de gang van zaken in het eerste kwartaal van 2012.

Q1 omzet EUR 286 miljoen(1) (EUR 300 miljoen in Q1 2011)

Q1 Ebitda(2) EUR 11,6 miljoen (2011: EUR 10,9 miljoen)

Ebitda marge steeg naar 4,1 % (Q1 2011: 3,6%)

Markten en resultaten
Wavin's omzet in het eerste kwartaal van 2012 bedroeg EUR 286 miljoen, een daling van 4,7% in vergelijking met Q1 2011. Op vergelijkbare basis was de daling van de omzet 1,1%. De Scandinavische landen, Duitsland, Tsjechië en Polen presteerden opnieuw sterk. De marktomstandigheden in Groot-Brittannië, Nederland en Italië bleven lastig. In februari werd de omzetontwikkeling gehinderd door de strenge vorst.

De grondstofprijzen stegen sterk in de loop van het eerste kwartaal. Het negatieve effect hiervan op de marge werd gecompenseerd door strikte beheersing van de kosten, operationele verbeteringen en verhogingen van de verkooprijzen. De Q1 Ebitda bedroeg EUR 11,6 miljoen, een stijging van 6,4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De Q1 Ebitda marge steeg 50 basispunten naar 4,1%.

Herstructurering
Wavin kondigde aan het begin van het jaar een herstructureringsplan aan. Deze maatregelen leiden tot een personeelsreductie van 80 medewerkers in de ondersteunende diensten in Groot-Brittannië en 70 medewerkers in de overige Europese vestigingen. De herstructurering is inmiddels in volle gang en zal halverwege het jaar zijn afgerond.

Bod Mexichem
Op 8 februari, kondigden Wavin en Mexichem gezamenlijk aan dat overeenstemming was bereikt over een bod door Mexichem op alle uitgegeven en uitstaande aandelen van Wavin. Mexichem bracht op 9 maart een door Wavin aanbevolen bod uit, de aanmeldingsperiode eindigt 7 mei, tenzij deze wordt verlengd. Op 23 maart meldde Mexichem dat haar aandeelhouders hadden ingestemd met de acquisitie. Mexichem meldde tegelijkertijd een belang van 22,28 procent in Wavin.

Het bod wordt toegelicht tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 25 april.

Vooruitblik
In 2012, zal het marktsentiment in onze belangrijkste landen blijven verschillen. De vooruitzichten voor Scandinavië, Duitsland en Turkije zijn positief. De markten in Groot-Brittannië, Nederland en Italië blijven lastig. We verwachten een verdere stijging van de grondstofkosten maar het tempo van de stijging zal afnemen. We blijven ons richten op het doorberekenen van deze verhogingen.

(1)Op de cijfers over 2012 is geen accountantscontrole toegepast

(2)Alle verwijzingen naar Ebitda betreffen operationeel resultaat vóór afschrijving, amortisatie en eenmalige baten en lasten

Profiel Wavin
Wavin is marktleider in kunststof leidingsystemen in Europa. De onderneming levert moderne en flexibele oplossingen die van wezenlijk belang zijn voor ondermeer drinkwatervoorziening, oppervlakte verwarming en koeling, regen- en stormwater opvang, water en gas distributie en telecommunicatie toepassingen. Het hoofdkantoor van Wavin is gevestigd in Zwolle. De onderneming heeft vestigingen in 25 Europese landen. Wavin telt circa 6,200 medewerkers en rapporteerde over 2011 een omzet van ruim EUR 1,3 miljard. Buiten Europa heeft het bedrijf een netwerk van, licentiehouders en distributeurs. Wavin is genoteerd op NYSE Euronext, Amsterdam (WAVIN). Voor meer informatie over Wavin, zie www.wavin.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL