TomTom zet nieuwe standaard voor navigatie-industrie

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 28/08/2008 17:48
~ Nieuwe dynamische routebegeleiding verbetert navigatie in de auto fundamenteel; als er een snellere route is, zal de nieuwe TomTom GO x40 LIVE deze vinden ~
IFA – Berlijn, 28 augustus 2008 – TomTom, ’s werelds toonaangevende aanbieder van navigatieoplossingen, presenteert vandaag zijn meest innovatieve product tot nu toe. De live verbonden TomTom GO x40 LIVE levert dynamische navigatie en routebegeleiding die zich continue aanpast aan de situatie op de weg en bestuurders altijd de snelste route naar hun bestemming geeft.

Lancering van TomTom LIVE Services
De TomTom GO x40 LIVE reeks heeft een ingebouwde ‘Plug & play’ verbinding en wordt geleverd met een aantal waardevolle informatiediensten voor weggebruikers.

Superieure en unieke TomTom High Definition Traffic™ dienst voor de meest accurate en actuele verkeersinformatie onderweg. Deze is naast in Nederland nu ook beschikbaar in Duitsland, Engeland, Frankrijk en Zwitserland.
TomTom Veiligheidswaarschuwingen bevat onder andere het live aangeven en delen van flitscamera’s. Dit betekent dat gebruikers elkaar kunnen informeren over mobiele flitscamera’s.
TomTom Brandstofprijzen: actuele informatie over brandstofprijzen leidt gebruikers naar de goedkoopste tankstations op de route of in de omgeving.
TomTom ontsluit de mogelijkheden van online Local Search via Google. Het verandert zoekresultaten met één druk op de knop in een navigatiebestemming. Dit geeft gebruikers toegang tot miljoenen locaties.

De drie modellen van de TomTom GO x40 LIVE reeks worden geleverd met een nieuwe en uitgebreide versie van TomTom’s unieke IQ Routes™ technologie. TomTom IQ Routes™ is nu gebaseerd op historische reisinformatie van elke weg, gespecificeerd voor iedere dag van de week met een interval van vijf minuten.

De nieuwe TomTom GO x40 LIVE maakt automatisch verbinding met TomTom’s exclusieve High Definition Traffic dienst voor de meest actuele en gedetailleerde live verkeersinformatie. Naast Nederland, waar de dienst als eerste werd geïntroduceerd eind 2007, is het vanaf nu ook beschikbaar in Duitsland, Engeland, Frankrijk en Zwitserland. Indien de gemeten verkeerscondities anders zijn dan normaal, berekent de TomTom GO x40 LIVE automatisch een betere alternatieve route als deze er is. De te verwachte aankomsttijd past zich hierop aan.

“De introductie van de nieuwe TomTom GO x40 LIVE reeks en LIVE Services markeren een fundamentele doorbraak in de kwaliteit van navigatiesystemen en de manier waarop mensen ze zullen gebruiken”, zegt Harold Goddijn, TomTom’s chief executive officer. “We willen niet dat onze klanten vertraging op hun route ondervinden wanneer dit niet nodig is. Met de nieuwe TomTom GO x40 LIVE bieden we bestuurders de beste route-informatie die er is en we helpen hen bij het maken van intelligente beslissingen die tijd en geld schelen, waardoor ze zelf weer in controle zijn.”

“Met de introductie van TomTom LIVE Services evolueren we ook van een pure PND ontwikkelaar naar een aanbieder van hypermoderne route-informatie”, voegt Goddijn toe. “We geloven dat we met behulp van deze innovaties het leven van miljoenen kunnen verrijken.”

TomTom GO x40 LIVE reeks
De nieuwe TomTom GO x40 LIVE reeks omvat drie modellen; de TomTom GO 940 LIVE, TomTom GO 740 LIVE en TomTom GO 540 LIVE*. De modellen hebben een herkenbaar plat ontwerp, een nieuw kwalitatief hoogwaardige gebruikersinterface en geoptimaliseerde iconen voor nog eenvoudigere navigatie door het menu.

Alle producten worden geleverd met een brede variëteit aan TomTom’s bekroonde navigatieopties, waaronder IQ Routes, HD Traffic als onderdeel van de LIVE Services en TomTom Map Share – TomTom’s unieke kaartverbeteringstechnologie. De verbeterde geavanceerde rijstrookaanwijzingen (‘Advanced Lane Guidance’) geeft bestuurders nu nog duidelijkere instructies bij ingewikkelde splitsingen.

De nieuwe ‘Active Dock’ houder heeft een systeemaansluiting waarmee het apparaat semi-geïntegreerd kan worden in de auto. Tegelijkertijd garandeert het eenvoudige bevestiging en oplading van het navigatieapparaat.

Met veiligheid in het achterhoofd, heeft de TomTom GO LIVE reeks nu ook stembesturing (‘voice command and control’) naast de bestaande veiligheidsopties. Hiermee biedt het klanten meer veiligheidsopties dan ieder ander navigatieapparaat. Voor het eerst kunnen gebruikers een route plannen of een telefoontje plegen door enkel hun stem te gebruiken. Meer dan 100 opdrachten kunnen met behulp van de stem worden gegeven, zodat bestuurders hun ogen op de weg kunnen houden.

Voor de TomTom GO x40 LIVE reeks is een uitgebreide serie accessoires beschikbaar die het ontwerp en de afwerking van de nieuwe collectie completeren.

Beschikbaarheid en prijs
TomTom LIVE Services en de TomTom GO x40 LIVE reeks zullen vanaf najaar 2008 beschikbaar zijn in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Nederland en Zwitserland. De TomTom GO x40 LIVE reeks heeft een aanbevolen verkoopprijs vanaf 349 euro. Hierbij zijn drie maanden gratis TomTom LIVE Services inbegrepen. Na afloop kunnen gebruikers zich eenvoudig aanmelden voor een maandelijks flat-fee abonnement van 9,95 euro zonder verborgen kosten. Zo kunnen ze blijvend alle LIVE Services in de auto gebruiken.










Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL