Tweede kwartaalresultaten 2006 USG People N.V.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 01/09/2006 07:31
Omzetgroei versnelt verder in tweede kwartaal en resulteert in een verdrievoudiging van de nettowinst; operationele marge stijgt naar 5,9%.
Kerncijfers (vergelijkende cijfers 2005 gebaseerd op pro forma organische* cijfers)
De omzet groeide met 18,4% tot 857,8 miljoen euro ten opzichte van het tweede kwartaal 2005 (724,8 miljoen euro)
Gebaseerd op een gelijk aantal werkdagen groeide de omzet met 21,5% ten opzichte van het tweede kwartaal 2005 wat een verdere versnelling betekent van de 17,5% die werd gerealiseerd in het eerste kwartaal 2006
De brutomarge kwam uit op 24,0% en bleef gelijk aan de pro forma organische brutomarge in het tweede kwartaal van 2005
De kostenratio daalde in het tweede kwartaal van 2006 verder naar 18,1% van de omzet (2005: 20,2%)
Resultaat verkoop opleidingsactiviteiten kwam uit op 19,3 miljoen euro
De EBITA** (inclusief resultaat verkoop opleidingsactiviteiten) kwam uit op ruim 70 miljoen en de operationele marge steeg naar 8,2%
De EBITA** (exclusief resultaat verkoop opleidingsactiviteiten) bedroeg 51,0 miljoen euro wat een operationele marge inhoudt van 5,9% van de omzet (2005: EBITA 27,4 miljoen euro, operationele marge 3,8% van de omzet)
De nettowinst nam toe tot 47,3 miljoen euro (2005: 15,8 miljoen euro)
De nettowinst per aandeel over het tweede kwartaal bedraagt 1,50 euro (2005: 0,29 euro)
- exclusief opbrengsten verkoop opleidingsactiviteiten bedraagt de nettowinst per aandeel 0,89 euro (2005: 0,29 euro)
"De sterke omzetgroei en enorme verbetering van het resultaat zijn onverkort verder gegaan in het tweede kwartaal" zegt Ron Icke, CEO van USG People. "Indien we uitgaan van een gelijk aantal werkdagen boekte onze groep in het tweede kwartaal wederom een versnelling in de organische omzetgroei. In alle regio's zagen we een stevige groei in het omzetvolume. Vijf van de zes kernregio's noteerden zelfs een groei in dubbele cijfers. De specialistische activiteiten groeiden daarbij het hardst. De winstgevendheid verbeterde in het tweede kwartaal verder in de richting van onze groepsdoelstelling voor 2007, een EBITA van minimaal 6,5% van de omzet. De grote en continue inspanning van onze medewerkers heeft geleid tot deze zeer mooie resultaten. Voor het gehele jaar 2006 herhalen wij onze eerdere verwachting van een aanhoudende omzetgroei en resultaatverbetering".

* In de pro forma organische opstellingen zijn voor de vergelijkende cijfers van 2005 de resultaten van
Solvus over de gehele periode opgenomen en zijn gecorrigeerd voor de resultaten van de verkochte
opleidingsactiviteiten.
** EBITA is het bedrijfsresultaat voor amortisatie van immateriële vaste activa

Netto winst
Er was in het tweede kwartaal sprake van een verdrievoudiging van de nettowinst tegenover dezelfde periode een jaar eerder. Ook de winst per aandeel, exclusief opbrengsten van verkoop van de opleidingsactiviteiten, verdrievoudigde in deze periode. De winststijging kwam enerzijds tot stand door volumegroei bij een zeer gematigde kostentoename en anderzijds door de eenmalige bate uit de verkoop van de opleidingsactiviteiten.

Balans
Het balanstotaal is ten opzichte van 31 december 2005 afgenomen met 180 miljoen euro. De afname betreft een saldo van een toegenomen werkkapitaal en een afname van de liquide middelen c.q. korte bankschuldpositie. Het werkkapitaal is toegenomen door groei in het volume evenals door de seizoenpiek in de zomervakantieperiode. In mei en juni worden onder andere de vakantiereserveringen uitbetaald. De liquide middelen zijn afgenomen door netting van de banksaldi.

De netto rentedragende schuldpositie bedroeg op 30 juni 702 miljoen euro, een toename van 24 miljoen euro ten opzichte van de positie op 31 december 2005. De schuld is toegenomen door de toename van het werkkapitaal, uitbetaling van vakantiegelden en een uitkering van het contante dividend. De netto schuld aan financiële instellingen bedroeg op 30 juni 523 miljoen euro.

Cash Flow
De kasstroom uit operationele activiteiten bedroeg 9 miljoen euro wat ten opzichte van 2005 een substantiële verbetering inhoudt. De positieve kasstroom uit reguliere operationele bedrijfsactiviteiten van 86,5 miljoen euro overtrof het benodigde toegenomen werkkapitaal van 77,9 miljoen euro. De investeringen laten een saldo van 13 miljoen zien, waarin voor circa 4 miljoen aan acquisities is opgenomen. Dit betreft voornamelijk aankoop van resterende aandelen in groepsmaatschappijen en een earn out betaling. Binnen de kasstroom uit financieringsactiviteiten werd in het tweede kwartaal het dividend over 2005 uitbetaald aan de aandeelhouders. Het uitbetaalde contante dividend bedroeg 12,6 miljoen euro.

Vooruitzichten 2006
Alle markten waarin USG People actief is maken een sterke groei door. Wij verwachten dat de zeer positieve ontwikkelingen die het eerste- en tweede kwartaal 2006 kenmerkten worden voortgezet in de rest van het jaar. Een sterke omzetgroei gecombineerd met kostenbeheersing moeten resulteren in een operationeel hefboomeffect waardoor de winstgevendheid verder zal toenemen.

USG People herbevestigt haar doelstelling van 2005 dat de operationele winstmarge (EBITA) binnen 3 jaar minimaal 6,5% zal bedragen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL