Antea Group sluit exclusief raamcontract met Rijksvastgoedbedrijf + meer nieuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 30/01/2019 18:12
Antea Group heeft per 1 januari 2019 een raamcontract voor een periode van 2 jaar afgesloten met het Rijksvastgoedbedrijf voor lead-auditor werkzaamheden. Binnen dit raamcontract is Antea Group de exclusieve partner voor het Rijksvastgoedbedrijf.

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft besloten om een groot deel van de lead auditor-werkzaamheden door de markt te laten uitvoeren. Voor de audits die het Rijksvastgoedbedrijf zelf blijft doen, worden naar behoefte eigen lead auditors ingezet, indien nodig opgeleid en begeleid. Dat betekent dat lead-auditors van Antea Group of zelf dan wel gezamenlijk met lead-auditors van het Rijksvastgoedbedrijf audits gaan uitvoeren. Daarnaast wordt Antea Group ingezet voor het coachen en begeleiden van de lead-auditors van het Rijksvastgoedbedrijf.

In juni 2018 startte de aanbestedingsprocedure voor deze werkzaamheden middels een Europese niet-openbare procedure. Na geselecteerd te zijn voor de inschrijvingsfase heeft Antea Group samen met 4 andere partijen een aanbieding ingediend. De aanbieding heeft de hoogste kwalitatieve beoordeling gekregen en daarmee het raamcontract verworven.

+
Heerenveen, 29 januari 2019 – Ingenieurs- en adviesbureau Antea Group gaat voor ProRail ruim vijftig Niet Actief Beveiligde Overwegen (NABO’s) afsluiten en ombouwen. Hiermee worden alle openbare NABO’s van Nederland binnen vijf jaar aangepakt.
Nederland telt ruim honderd onbewaakte openbare overwegen. Deze zorgen dagelijks voor gevaarlijke situaties. ProRail maakt daarom vaart met het afsluiten van de NABO’s. Zo plaatste de spoorbeheerder eind oktober betonblokken langs verschillende onbewaakte overgangen.

Vier oplossingen

Eerder voerde ProRail al een verkenning uit naar het afsluiten en ombouwen van alle openbare niet beveiligde overwegen in Nederland. Omdat geen situatie gelijk is, resulteerde dit in vier oplossingsrichtingen. Antea Group zal zorgdragen voor de uitwerking van de civieltechnische oplossingen. Zo worden bijvoorbeeld meerdere overwegen vervangen door een spoortrap of – tunnel. Op andere locaties worden NABO's afgesloten en legt ProRail nieuwe wegen aan om toch voor bereikbaarheid te zorgen.

Van advies tot uitvoeringsbegeleiding

Antea Group brengt deze maatregelen de komende vijf jaar tot uitvoering. Adviseur Björn Heijmer van Antea Group: ‘We doen aanvullende onderzoeken, voeren vergunningenscans uit, geven constructief advies, zetten projecten in de markt en doen vervolgens de uitvoeringsbegeleiding. We gaan hierbij voor een gestandaardiseerde aanpak zodat we elk overwegproject snel en efficiënt tot realisatie brengen.’

Antea Group heeft ruim zestig professionals in huis die zich richten op advies- en ontwerpwerk voor civieltechnische constructies in en rondom het spoor. Adviesgroepmanager David Verspeek: ‘Werken aan het spoor stelt hoge eisen aan de competenties van ingenieursbureaus. We zijn er daarom trots op dat we dit belangrijke project voor ProRail mogen realiseren en dat we hiermee een bijdrage leveren aan meer veiligheid op en rond het spoor.’Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL