Schonere handel en geen fraude meer met dividend belasting.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 19/10/2018 08:50
Geachte AFM 19 okt. 2018
Er is maar 1 manier om de handel (Effecten) schoner te krijgen en wel voor zeker 80%.
Dat is door herinvoering van de nummers aan digitale aandelen en ook zo aan de coupons & dividendbewijzen.
Ik (als gepensioneerd bankmedewerker) weet nog uit het “verre” verleden dat ik aan de balie aangeboden aandelen, coupons, dividendbewijzen naar de Centrale bank/Hoofdkantoor moest opsturen voor depotname e/o verzilvering, dan ging ik als volgt te werk.
Ik nam de betreffende aangeboden stukken mee achter de schrijfmachine en vulde de betreffende “juiste” formulieren in.
De naam van de aandelen/obligaties, de NUMMERS en de bijbehorende couponbladen en dividendbewijsbladen OOK met nummers werden ingevuld en de persoon die de stukken aangeboden had (Lees altijd te achterhalen wie er achter zat). Bij fraude altijd een NAAM!

Die werden aangetekend opgestuurd maar de Centrale bank (Raiffeisenbank te Utrecht) e/o Hoofdkantoor NMB(nu ING), NCB, beiden te Amsterdam

Zo konden de aandelen en andere zaken herkend worden aan de nummers en kopie stukken die er aan de verzending ten grondslag lagen.

Bij afrekening van de opgestuurde stukken, die vond later plaats, als betalend kantoor kreeg ik de obligaties en rekende dan met de Centrale bank af, t.w. debet mijn cliënt en credit de Centrale bank rekening. De verkregen obligaties checkte ik af, met de openstaande (nog ) nummers af en zo was er geen speld tussen te krijgen en mijn cliënt kreeg de debitering op diens rekening.

Waarom bent U zo tegen de herinvoering van nummers aan de digitale nummers aan aandelen/obligaties en bijbehorende coupons/dividendbewijzen met nummers!!

Geen fraude met dividendbewijzen(ook terugvordering) etc. en zeker voor 80% een schonere handel.

Met vriendelijke groet

een cc maar het Ministerie van Economische Zaken te Den Haag.

Wij houden U op de hoogte, welke reacties wij krijgen van de AFM e/o Ministerie van Economische Zaken.

reactie AFM. op 19 okt. 08.50 uur
Geachte heer, mevrouw,
Bedankt voor uw e-mail aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dit is een automatisch antwoord; uw bericht is in goede orde ontvangen door de AFM. In deze e-mail geven wij aan wat u kunt verwachten.
De AFM heeft de wettelijke taak om zorg te dragen voor het gedragstoezicht op de financiële markten in Nederland.

De AFM neemt contact met u op
U ontvangt een persoonlijke reactie van AFM Consumentenvoorlichting als u een vraag heeft gesteld of als wij specifieke informatie voor u hebben. Ook als wij aanvullende vragen hebben over uw klacht of melding, nemen wij contact met u op. Om contact met u te kunnen opnemen, verwerken wij persoonsgegevens van u. Het gaat om uw naam, geslacht, telefoonnummer en/of e-mailadres. Deze gegevens hebben wij nodig voor de interne vastlegging van het contactmoment. In onze Privacyverklaring kunt u meer lezen over de taak van de AFM en de doelen waarvoor de AFM persoonsgegevens verwerkt.

Berichten die voor een andere afdeling zijn bedoeld worden intern doorgestuurd.
U ontvangt geen reactie van de AFM als u:
· een bericht stuurt ter kennisgeving. AFM Consumentenvoorlichting zorgt ervoor dat uw bericht bij de juiste (toezichthoudende) afdeling terecht komt, voor verdere beoordeling/afhandeling.
· een melding doet, zonder specifieke vraag. Iedere melding of klacht wordt serieus genomen en goed bekeken. Meldingen zijn belangrijk voor het toezicht van de AFM. Een klacht of melding kan aanleiding zijn voor een nader onderzoek door de AFM. Op onze website leest u hoe de AFM een melding verwerkt.
· Vervolgcorrespondentie stuurt. Als u vervolgcorrespondentie stuurt over meldingen die de AFM al in behandeling heeft, wordt uw melding toegevoegd aan uw eerdere berichten en binnen de AFM verder beoordeeld.
· een vergunning wilt controleren. Dit kunt u zelf nakijken in ons openbare register: de AFM-registers. Typ de naam in van de onderneming en u ziet direct over welke vergunningen of goedgekeurde prospectussen de onderneming beschikt. Krijgt u geen zoekresultaten? Hier vindt u meer informatie: check je aanbieder. Vindt u niet de informatie die u zoekt? Neem telefonisch contact met ons op.

Uw vervolgstappen bij een klacht

De AFM kan u geen persoonlijk (financieel) advies of bemiddeling bieden. Daarnaast kan de AFM u helaas niet op de hoogte houden van de afhandeling van uw melding. U kunt zelf vervolgstappen zetten. Schrijf een klachtenbrief en stuur deze naar de financiële onderneming. Binnen zes weken hoort u een schriftelijke reactie te krijgen. Lees meer op onze website: de klachtenprocedure.

AFM Consumentenvoorlichting

AFM Consumentenvoorlichting is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 10:00 tot 17:00 uur, telefoonnummer 0800-5400 540 (gratis). Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: www.afm.nl/consument.



media
’Grote Europese fraude met dividend’.
De Belastingdienst in Nederland en vele Europese collega’s zijn in de afgelopen jaren voor tientallen miljarden euro’s gedupeerd. Er werd op gigantische schaal gesjoemeld met de dividendbelasting.
Een groot aantal Europese landen is jarenlang het doelwit geweest van ’bendes’ van bankiers, handelaren en hedgefondsen die via ingenieuze constructies fraude met dividendbelasting pleegden. Daarmee konden verschillende handelaren dividendbelasting terugvragen, terwijl die taks maar door één iemand daadwerkelijk betaald was. Die handeling wordt ook wel ’dividendstrippen’ genoemd.

Dat gebeurde dus onder meer in Nederland, waar de Belastingdienst jarenlang het slachtoffer is geweest van ’dividendstrippende’ bankiers. Dit blijkt uit het onderzoek van het internationale journalistieke samenwerkingsproject The Cumex Files, waar het Nederlandse Follow the Money deel van uitmaakt.

Ook andere Europese media doen melding van wat gezien wordt als de grootste belastingfraude in de Europese geschiedenis, waaronder Die Zeit, het Noorse E24 en het Deense Politiken. Tientallen jaren deden groepen van bankiers, handelaren, fiscalisten, investeerders, Hedgefondsen en pensioenfondsen zich tegoed aan Europese staatskassen.

Met zorgvuldig opgezette internationale samenwerkingsverbanden, die vooral vanuit Londen werden gecoördineerd, wisten de betrokkenen de belastingdiensten tussen 2001 en 2016 op zijn minst €55,2 miljard te ontfutselen.

Nederland werd ook getroffen door een vorm van dividendstrippen. Dit blijkt onder andere uit een vonnis van de Haarlemse rechtbank dit jaar. De Belastingdienst stelde in die rechtszaak dat de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley voor minimaal €152 miljoen onterecht had geclaimd.

In politiek Den Haag is verontwaardig gereageerd op de publicaties. Kamerleden Henk Nijboer (PvdA) en Bart Snels (GroenLinks) hebben Kamervragen gesteld aan minister Hoekstra (Financiën) over de miljardenfraude.

21 okt. 2018'
Dividendbelasting Fraude.
Wij hebben heden morgen 21 okt. 2018 een bericht gestuurd naar de Rijksoverheid. Het Ministerie van Economische Zaken liet niets horen en daarom ook geen referentie nummer voor terugkoppeling.
Contactformulier

Via dit formulier kunt u een vraag stellen aan de Rijksoverheid. U krijgt binnen 2 werkdagen een reactie op uw bericht.

Het is niet mogelijk om bijlagen mee te sturen met uw vraag.

Het loket Informatie Rijksoverheid neemt uw vraag in behandeling. Het loket gebruikt uw persoonsgegevens alleen om op uw bericht te reageren. En bewaart uw gegevens niet langer dan nodig is. Informatie hierover vindt u in onze privacyverklaring.

Informatie Rijksoverheid werkt volgens de ?e-mailgedragslijn voor overheden. Hierin staat beschreven hoe de overheid omgaat met het afhandelen en bewaren van e-mail.
Contactformulier - Verzonden
Hartelijk dank voor uw reactie op de website Rijksoverheid.nl. U krijgt binnen twee werkdagen een reactie op uw bericht.

21.10.2108 om 07.07 uur
Bedankt voor uw e-mail.
Afhankelijk van de aard en inhoud van uw bericht kunt u binnen twee werkdagen een reactie tegemoet zien.
Uw kenmerk is E.......(nummer verwijderd)
Met vriendelijke groet,
Informatie Rijksoverheid
Indien u niet de persoon bent die een vraag heeft ingediend via het contactformulier op rijksoverheid.nl kunt u contact opnemen met Informatie rijksoverheid via telefoonnummer 1400



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL