Model portefeuille
Rendement portefeulle
+12.035 %

Rendement AEX
+33.325 %

Startdatum
01-01-2009

Startwaarde portefeuille € 74082.37

Startwaarde AEX
€ 245.94


Laatste update:
29-01-2010

Groei in aantal leden-melkveebedrijven FrieslandCampina dat koeien weidt

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 23/12/2017 11:29
Voor het tweede jaar op rij ziet FrieslandCampina een groei in het aantal leden-melkveebedrijven waar de koeien buiten lopen. In 2017 paste 79,4 procent van de melkveebedrijven van FrieslandCampina in Nederland een vorm van weidegang toe. Dat is een stijging van 1,2 procent ten opzichte van vorig jaar. Door actieve werving en begeleiding zijn er dit jaar 314 melkveebedrijven gestart met weidegang.

Frans Keurentjes, voorzitter Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A.: “De groei van het aantal bedrijven dat weidegang toepast is een positieve ontwikkeling. De zichtbaarheid van de koe draagt bij aan de maatschappelijke acceptatie en aan het imago van de melkveehouderij. We zijn ontzettend blij met deze stijging en bedanken alle weiders.”

Met het stimuleren van weidegang wil FrieslandCampina de doelstelling, behoud van het 2012-niveau (81% van de melkveebedrijven in Nederland passen een vorm van weidegang toe) in 2020, halen. Een aantal melkveehouders heeft advies op maat gekregen. Daarnaast zijn er speciale weidegangclinics georganiseerd en biedt FrieslandCampina in samenwerking met Stichting Weidegang adviesgesprekken aan melkveehouders die overwegen hun koeien te weiden. Dit heeft geleid tot 314 bedrijven die ervoor hebben gekozen hun koeien vanaf 2017 in de wei te laten grazen.

Over weidegang
Een grazende koe is een onderdeel van het Nederlandse cultuurlandschap en wordt door de maatschappij zeer gewaardeerd. FrieslandCampina stimuleert leden-melkveehouders om hun koeien en jongvee te weiden. Om weidegang aan te moedigen beloont FrieslandCampina zijn leden-melkveehouders, wanneer zij hun melkkoeien ten minste 120 dagen per jaar minimaal 6 uur per dag in de wei te laten grazen. De melkveehouders ontvangen hiervoor een weidegangtoeslag van 1,50 euro per 100 kilo melk.

zie meer op
https://www.frieslandcampina.com/nl/nieuws/groei-in-aantal-leden-melkveebedrijven-frieslandcampina-dat-koeien-weidt/Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL