De Hollandse Vervoert versterkt zich met ex-topmanagement Connexxion

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 25/09/2009 06:44
Personenvervoerder met versterking van directie klaar voor ingezette groeistrategie
De Hollandse Vervoert (‘De Hollandse’), gespecialiseerd in personenvervoer, sinds juni 2008 grotendeels in handen van Fortis Private Equity (‘FPE’), zal per 1 oktober aanstaande André van de Wetering aanstellen als algemeen directeur en Jan Willem van de Wetering als commissaris. Beiden zijn afkomstig van Connexxion en zijn mede-verantwoordelijk voor het opbouwen van de taxi-divisie van Connexxion. Met het toetreden van André en Jan Willem van de Wetering verwacht De Hollandse haar ambitie om binnen een aantal jaren een dekkend landelijk netwerk op te bouwen en een top-5 positie in Nederland te veroveren te kunnen realiseren. Ron Kooi, oprichter en vertrekkend algemeen directeur van De Hollandse, zal als commissaris en aandeelhouder betrokken blijven bij De Hollandse.


André van de Wetering, tot voor kort directeur van TSN, de onderhoudsafdeling van Connexxion, “De Hollandse vormt een ideaal platform voor verdere groei in personenvervoer. Met FPE heeft het bedrijf een gecommitteerde en ondernemende aandeelhouder met duidelijke ambities. Het afgelopen jaar is de organisatiestructuur aangepast en het bedrijf is klaar om de volgende stap te zetten. Na jaren met plezier voor een groot personenvervoersbedrijf te hebben gewerkt verheug ik mij er op weer te gaan ondernemen.”

Jan Willem is, nadat een voorloper van Connexxion vijftien jaar geleden zijn taxibedrijf overnam, medeverantwoordelijk geweest voor de totstandkoming van diens omvangrijke taxi-divisie. In zijn laatste dienstjaren was hij directeur Openbaar Vervoer. Momenteel is hij o.m. adviseur bij Syntus. In zijn rol van commissaris zal hij het management van De Hollandse bijstaan, waarbij hij kan bogen op een jarenlange ervaring in de branche van personenvervoer en openbare aanbestedingen.

Ron Kooi, vertrekkend algemeen directeur: “Met de komst van Jan Willem en Andre van de Wetering zet De Hollandse de volgende stap in haar groeiambities en ik heb er het volste vertrouwen in dat De Hollandse deze doelstellingen gaat bereiken”.

Fortis Private Equity, bij monde van Investment Director Alexander de Vries, kijkt ook uit naar de samenwerking met Jan Willem en André van de Wetering “Met hen krijgt De Hollandse twee mensen aan boord die een grote rol hebben gespeeld bij de opbouw van het taxibedrijf van Connexxion, de grootste partij op gecontracteerd personenvervoer in Nederland. Maar nog belangrijker, het zijn twee ondernemers die net als FPE de potentie van De Hollandse op waarde weten te schatten, de schouders er onder willen zetten en het bedrijf naar een hoger platform kunnen tillen. Daarnaast stellen we het op prijs dat Ron, die De Hollandse gemaakt heeft tot wat het nu is, verbonden blijft aan het bedrijf.”

Over De Hollandse:
De Hollandse is gespecialiseerd in het uitvoeren van zorg-, leerlingen-, zakelijk en particulier vervoer en heeft zo’n dertig jaar ervaring in deze markt. Jaarlijks verzorgt De Hollandse met ruim 500 medewerkers en 300 voertuigen het vervoer voor meer dan één miljoen reizigers. Ooit begonnen als een klein familiebedrijf, maar door overname van de bedrijven Taxi Zeevang, Taxi Wester, Taxi Noordwest, Taxi Haulo, Erven Jan de Boer en De Regie uitgegroeid tot een van de grotere personenvervoerders in Holland.

Over Fortis Private Equity:
FPE is een dochteronderneming van Fortis Bank Nederland en investeert in mid-market bedrijven met onderscheidend vermogen en groeipotentie. FPE heeft belangen in 12 bedrijven in Nederland, waaronder Smithuis Bakkerijen, Kuiken, Sandd, Helvoet, IMS, Nawi en De Hollandse Vervoert. In juli 2009 verwierf FPE een meerderheidsbelang in TurboNed, één van de marktleiders op het gebied van onderhoud en reparatie van turbochargers voor scheepsmotoren.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL