Leasinvest Real Estate zal strategisch gelegen logistieke site van 50.000 m² bij Brussel verwerven.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 20/03/2008 19:01
Leasinvest Real Estate heeft een akkoord gesloten voor de verwerving, mits vervulling van een aantal opschortende voorwaarden, van een logistieke site gelegen bij Brussel. Deze wordt gebouwd door projectontwikkelaar De Paepe Group en zal opgeleverd worden midden 2009 en kadert in de verdere diversificatieplannen van Leasinvest Real Estate.

Leasinvest Real Estate heeft een overeenkomst gesloten om rechtstreeks en onrechtstreeks 100% van de vennootschap Canal Logistics Brussels NV te verwerven in de tweede helft van 2009. Deze acquisitie is onderworpen aan een aantal opschortende voorwaarden, onder meer inzake het bekomen van de nodige vergunningen, inzake de milieuwetgeving en inzake de voorlopige oplevering van de hierna vermelde sites.

Met de geplande overname van Canal Logistics Brussels zal Leasinvest Real Estate een belangrijke toekomstige opslag- en distributiesite in Neder-over-Heembeek van meer dan 50.000 m² opslag en 2.500 m² kantoren verwerven.

Gegeven het feit dat dit op het Brussels grondgebied de enige hoogwaardige logistieke site van deze omvang wordt, zijn Leasinvest Real Estate en Canal Logistics Brussels ervan overtuigd dat er snel huurders zullen gevonden worden. De verwachte reële waarde van deze sites zal schommelen tussen de 34 à 38 miljoen euro. De definitieve koopprijs zal worden bepaald op basis van de huursituatie na het vervuld zijn van de opschortende voorwaarden.

Gegeven de huidige reële waarde van de globale portefeuille van Leasinvest Real Estate van 468,2 miljoen euro en de verwachte reële waarde van deze toekomstige acquisitie zou de globale portefeuille kunnen stijgen tot ongeveer 506 miljoen euro.

Jean Louis Appelmans, CEO Leasinvest Real Estate: "Met de toekomstige acquisitie van deze 50.000 m² strategisch goed gelegen site realiseren we reeds de 2° acquisitie in enkele weken tijd en brengt dit de totale beschikbare oppervlakte naar 309.500 m². Dit zal een goede investering zijn met meerwaardepotentieel op termijn."





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL