TKH hogere omzet maar lager resultaat in eerste halfjaar 2019

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 13/08/2019 08:10
Sterke omzet- en winstgroei in tweede halfjaar verwacht
Financiële highlights[1]
Omzet stijgt met 3,5% naar € 753,2 miljoen – autonoom +0,1%.
Omzet werd gedrukt door laag investeringsniveau bij producenten van consumentenelektronica en lager aantal grote projecten.
EBITA daalt met 8,8% naar € 77,6 miljoen door hogere kosten ter voorbereiding op verwachte groei in tweede halfjaar.
Nettowinst voor amortisatie en eenmalige baten en lasten toerekenbaar aan aandeelhouders neemt af met 16,6% naar € 45,9 miljoen.

Strategische highlights
Introductie ‘Simplify & Accelerate’-programma gericht op verdere waardecreatie.
Acquisities van innovatieve technologiebedrijven ParkEyes en Commend AG (beide april).
Overeenkomst bereikt voor desinvestering meerderheid van industriële connectivity-activiteiten, verantwoord als ‘niet-voortgezette activiteiten’.
Voorspoedige integratie van vision- en security-bedrijven.

Vooruitzichten
Orderboek per 30 juni 2019 stijgt autonoom met 13,0% ten opzichte van 31 december 2018 en biedt goed perspectief voor sterke groei van omzet en winst in tweede halfjaar.
Verwachting geheel 2019: Nettowinst voortgezette activiteiten voor amortisatie en eenmalige baten en lasten toerekenbaar aan aandeelhouders tussen € 106 en € 112 miljoen (2018: € 110,3 miljoen).

Alexander van der Lof, CEO van technologiebedrijf TKH: “In de afgelopen periode zijn belangrijke eerste stappen gezet in de executie van het ‘Simplify & Accelerate’-programma. De beoogde desinvestering van het merendeel van de industriële connectivity-activiteiten en de acquisitie van ondernemingen met innovatieve vision-technologie zal de technologische focus van TKH op hardware, in combinatie met software en artificial intelligence, verder verdiepen. Daarnaast wordt voortgang geboekt in de integratie van activiteiten zodat nog beter kan worden geprofiteerd van schaalvoordelen. In het eerste halfjaar werd ten aanzien van het kostenniveau geanticipeerd op de verwachte groei in het tweede halfjaar. Verder lag het kostenniveau hoger door integratiekosten die in het kader van het ‘Simplify & Accelerate’-programma werden doorgevoerd. Dit had een drukkend effect op het resultaat. Op basis van het hogere orderboek en een aantal projecten in de pijplijn verwachten we dat zowel omzet als resultaat ten opzichte van het eerste halfjaar hoger zal zijn.”

tijd 09.28
De Midcap 789,85 -11,79 -1,47% TKH EUR 44,90 -7,50 vol. 173.000 een ader lating voor zo'n klein fonds.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL