Koninklijke Ten Cate NV : TenCate acquireert Performance Materials Corporation Baycomp

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 27/03/2012 08:23
TenCate heeft overeenstemming bereikt voor de strategische acquisitie van Performance Materials Corporation Baycomp uit Camarillo (Californië), VS, de Amerikaanse en Canadese specialist in composiet vormdelen en thermoplastische unidirectionele tapematerialen. In dit stadium worden geen financiële details verstrekt. TenCate verwacht dat de acquisitie van Performance Materials Corporation Baycomp wordt afgerond op of voor 2 april 2012.

Op grond van de wereldwijde marktbasis en aanwezigheid in high-end composietmarkten, beoogt TenCate het marktpotentieel van Performance Materials Corporation Baycomp (PMC Baycomp) in de nabije toekomst uit te breiden, vooral waar het nieuwe marktkansen voor snelle groei betreft zoals in de olie- en gasindustrie en de mobiliteitsector. De technologie van PMC Baycomp is een van de kritische succesfactoren voor toegang tot nieuwe - grote volume - markten voor economisch verantwoorde composietmaterialen en is een strategisch belangrijke overname voor TenCate. Bij PMC Baycomp is voldoende capaciteit aanwezig ter ondersteuning van haar groei op korte termijn, tegelijkertijd zal TenCate de productie van soortgelijke UD tapematerialen starten in Europa, teneinde zich voor te bereiden op nieuwe marktkansen in de Europese industriële markten.

De geacquireerde onderneming is het resultaat van een fusie tussen PMC en Baycomp, opgericht door Saint-Gobain in 1985. PMC produceert vormdelen en componenten van thermoplastische composietmaterialen voor een breed scala aan toepassingen (medisch, sportartikelen, transport, automotive en elektronica). Baycomp is een van de weinige, gespecialiseerde fabrikanten van thermoplastische UD-tape materialen. De Baycomp materialen zijn met name geschikt voor toepassingen in de automotive sector, olie- en gasindustrie en andere high-end industriële toepassingen. Naast de productiefaciliteiten in de VS en Canada heeft PMC Baycomp een kantoor en R&D-capaciteit in Taiwan en een productievestiging (voor vormdelen) in China.

Hoogwaardige thermoplastische materialen

'TenCate is toonaangevend in thermoplastische composieten voor toepassingen in de luchtvaartindustrie. De behoefte aan economisch verantwoorde hoogwaardige thermoplastische composietmaterialen buiten deze gebieden groeit snel. Deze overname zal de activiteiten van TenCate in samengestelde materialen verbreden, met name in industriële toepassingen, zoals voor de automotive-sector en de olie- en gasindustrie', aldus Dave Clarke, groepsdirecteur van TenCate Advanced Composites. 'Het grote voordeel van thermoplasten is dat hun snelle verwerking industrieën in staat stelt om deze materialen in hoog volumes te gebruiken in industriële productieprocessen, waarbij dit grote kostenvoordelen oplevert. Met de stijgende olieprijzen en de benodigde beperking van de CO2-uitstoot heeft de automobielindustrie behoefte om dit soort materialen te gebruiken in hun nieuwe generatie voertuigen. TenCate is goed toegerust om deze ontwikkeling te ondersteunen, zoals we de laatste twee decennia reeds hebben aangetoond in de luchtvaartindustrie.'

Compleet assortiment composietmaterialen

De overname van PMC Baycomp is volledig complementair aan het bestaande assortiment van thermoset en thermoplastische composietmaterialen in de portfolio van TenCate. Deze acquisitie zal grotendeels bijdragen aan de recente vorming van de marktgroep TenCate Industrial Composites, naast de marktgroepen TenCate Space Composites, TenCate Aerospace Composites en TenCate Advanced Armour. De mogelijkheid om - als leverancier van totaaloplossingen - vormdelen te vervaardigen, ondersteunt een brede acceptatie binnen een scala aan mogelijke toepassingen. Naast de productie van materialen kan TenCate ook kennis leveren van productieprocessen voor ontwerpers, OEM's (original equipment manufacturers) en partners uit de industrie, teneinde deze materialen te gebruiken op de economisch meest effectieve manieren.








Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL