TenCate boekt Noorse order voor TenCate Defender(TM) M-weefsel

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 13/04/2010 08:19
TenCate Protective Fabrics heeft een belangrijke order geboekt van de Zweedse producent Gulins Business Design AB voor de levering aan de Noorse FLO (Defensie Logistieke Organisatie) van inherent vlamwerend TenCate Defender(TM) M-weefsel in de nieuwe kleur donkerblauw. Het betreft weefsel voor ruim 25.000 kledingstukken ter bescherming van Noorse mariniers.

Deze order is het resultaat van doorontwikkeling op basis van klantspecifieke eisen. Dankzij gepatenteerde technologie en het succes van TenCate Defender(TM) M, dat door TenCate Protective Fabrics in Noord-Amerika is ontwikkeld, heeft het research & development-team van TenCate Protective Fabrics in Nijverdal een nieuwe samenstelling gerealiseerd. Hierdoor is het beschermende weefsel nu tevens in de kleuren donkerblauw en zwart beschikbaar. TenCate Defender(TM) M kon al met diverse camouflagepatronen en in unikleuren worden geleverd voor de uniformen van lucht- en landstrijdkrachten. Nu kan het ook worden ingezet voor andere markten, zoals marine en politie (waaronder mobiele eenheden en arrestatieteams), die voornamelijk in de kleuren zwart of blauw opereren. Het weefsel voor deze order wordt in Nijverdal geproduceerd.

Ramon Overdijk, marketing & sales-manager van TenCate Protective Fabrics EMEA licht toe: 'TenCate Defender(TM) M heeft unieke eigenschappen. Naast de uitstekende bescherming tegen hitte en vuur en de antistatische eigenschappen bij explosiegevaar biedt het weefsel draagcomfort en bewegingsvrijheid. Het weefsel is koel, ademend en vochtregulerend dankzij de toepassing van Lenzing® FR Rayon-vezels in de samenstelling van het weefsel. Daarbij komt dat het weefsel duurzaam is, een goede slijtweerstand heeft en uitstekende kleurechtheden kent. Optioneel biedt TenCate Protective Fabrics nog een duurzame en afstotende finish tegen brandstofspatten'.

Europese draagproeven
TenCate verwacht dat de totale omzet van TenCate Defender(TM) M-producten verder zal toenemen. Hierbij zal sprake zijn van zowel een grotere geografische omzetspreiding als een verbreding van de toepassingen. In diverse Europese NAVO-landen worden momenteel militaire draagproeven uitgevoerd. TenCate doet hieromtrent geen nadere mededelingen.

De doorontwikkeling en innovatie van de TenCate Defender(TM) M-productportfolio is gericht op nieuwe toepassingen en nieuwe functionaliteiten, zoals laminaat- en stretchweefsels. Samenwerking met confectionairs en met name de betrokken militaire organisaties staat voorop bij de verwezenlijking van de wensen en specificaties van soldaten, mariniers en politiemensen.

Ademend en comfortabel
TenCate en vezelproducent Lenzing uit Oostenrijk combineren hun kennis van de ontwikkeling en productie van vlamwerende weefsels met vezels die inherent vlamwerend zijn en comfortabel te dragen. De Lenzing FR®-vezel is een belangrijk ingrediënt van TenCate Defender(TM) M-weefsels. In tegenstelling tot andere vlamwerende vezels biedt de Lenzing FR®-vezel inherent vlamwerende eigenschappen, terwijl de vezel tegelijkertijd vocht absorbeert. Die combinatie maakt het weefsel ademend en comfortabel.

Standaardweefsel
TenCate Defender(TM) M-weefsels zijn geselecteerd als standaardweefsel voor de vlamwerende gevechtsuniformen die worden gedragen door het Amerikaanse leger en de Amerikaanse marine. De reacties uit het veld op TenCate Defender(TM) M-weefsels zijn zonder uitzondering positief en data laten zien dat er is sprake van een teruglopend aantal verwondingen na aanvallen met bermbommen (Improvised Explosive Devices).

Sinds 2007 kreeg TenCate officiële aanbevelingen van zowel het Amerikaanse leger als het Amerikaanse Korps Mariniers vanwege de uitstekende kwaliteit van haar producten en dienstverlening.

TenCate Protective Fabrics
Almelo, dinsdag 13 april 2010



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL