TenCate Protective Fabrics ontvangt order Short Bark voor vlamvertragend Inclement Weather Combat Shirt (IWCS) voor US Korps Mariniers

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 01/04/2010 08:14
Het Systems Command van het US Korps Mariniers heeft een contract toegekend voor 180.000 stuks vlamvertragende Inclement Weather Combat Shirt (IWCS) voor het US Korps Mariniers over een periode van 18 maanden. De order voor dit programma is toegekend aan Short Bark Inc. in Venore (Tennessee, USA), dat inmiddels met de productie van de kledingstukken is begonnen. TenCate Defense & Tactical, een business unit van TenCate Protective Fabrics USA, levert voor deze order TenCate Defender(TM) M-weefsels. De kledingstukken zullen worden gedistribueerd aan US-mariniers die zijn gelegerd in het buitenland, zoals in Afghanistan ter ondersteuning van de operatie Enduring Freedom.

De nieuwe IWCS-uitrusting zal bestaan uit een aantal producten uit de TenCate Defender(TM) M-portfolio, waaronder de eerste militaire toepassing van een TenCate Defender(TM) M-laminaat. Deze IWCS-uitrusting is voorts gebaseerd op een nieuwe stretchweefsel-technologie en twee verschillende breisels. Nick Pence, militaire marktmanager voor TenCate Defense & Tactical, legt uit: 'Het vlamvertragende IWCS is ontworpen om bij koude weersomstandigheden extra bescherming te bieden tegen wind en regen, terwijl het materiaal ademt en waterafstotend is onder koude omstandigheden'.

Bij herhaling verkozen
Vanaf 2007 zijn TenCate Defender(TM) M-weefsels bij herhaling door het Amerikaanse leger en het US Korps Mariniers verkozen voor grondtroepen in hun vlamvertragende ACU en FROG-programma's. TenCate Defender(TM) M-weefsels worden gemaakt van een unieke vezelblend met onder andere de Lenzing FR® Rayon-vezel. Als leider in inherent vlamvertragende (FR) materialen biedt TenCate ook weefsels die worden gebruikt in andere programma's, zoals de Army Aircrew Combat Uniforms (A2CU), Improved Combat Vehicle Coveralls (ICVC), Navy Shipboard Jackets en Army Flash Hoods.

TenCate Protective Fabrics ontwikkelt en produceert vlamvertragende weefseloplossingen door optimalisatie van vezelblends en weefselsamenstellingen die voldoen aan de eisen voor brandweer-, industriële, veiligheids-, bosbrand- en legertoepassingen. Producten van TenCate worden continu doorontwikkeld en onderworpen aan uitgebreide draagproeven door het Amerikaanse leger in nieuwe uniformtoepassingen voor de vergroting van de bescherming en het draagcomfort van de militairen op het strijdtoneel. Tijdens vredesmissies en operaties worden militairen tegenwoordig geconfronteerd met risico's als bermbommen, vlammenexplosies, onherbergzaam terrein, en extreme weersomstandigheden. TenCate streeft ernaar weefseloplossingen te ontwikkelen met gebruikmaking van de beste momenteel beschikbare vezels om militairen onder alle omstandigheden de grootst mogelijke bescherming te bieden tegen brandwonden.

TenCate Protective Fabrics USA
Almelo, donderdag 1 april 2010




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL