TenCate en Roctest bundelen krachten in unieke oplossing voor monitoring met geotextiel

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 16/03/2010 08:06
's Werelds grootste fabrikant van glasvezelsensoren voor civiel-technische toepassingen en de wereldmarktleider in geosynthetics werken samen bij de ontwikkeling van een unieke oplossing voor monitoring met geotextiel - TenCate GeoDetect® - dat zorgt voor zeer gedetailleerde informatie over taluds, hellingen, muren, dijken, wegen, rails en andere grondstructuren. Klanten zullen profiteren van de real-time monitoring van deformaties, zoals verschuivingen, bodemerosie, inklinking en andere veranderingen in de bodem.

Roctest Ltd - via haar dochteronderneming SMARTEC SA - en TenCate Geosynthetics werken aan de technische en commerciële ontwikkeling van geotextiel dat is uitgerust met glasvezelsensoren en de bijbehorende dienstverlening voor monitoring. Het samenwerkingsverband zal profiteren van de sterke punten van beide bedrijven. TenCate Geosynthetics heeft een wereldwijde reputatie op het gebied van innovatieve oplossingen voor complexe civiele en geotechnische problemen. Roctest / SMARTEC levert expertise en vernieuwing ten behoeve van apparaten voor dataverzameling, bediening en software.

TenCate is enkele jaren geleden begonnen met de ontwikkeling van geotextiel gekoppeld aan monitoring. Sindsdien is een aantal proefprojecten gestart, onder andere met de Franse spoorwegen (SNCF) en door de Nederlandse regering gefinancierde waterbeheerprojecten (o.a. IJkdijk). TenCate GeoDetect® is het eerste met sensoren uitgeruste geotextiel dat bodemversterking, structurele bewaking en een systeem voor vroegtijdige waarschuwing ineen biedt. Roctest / SMARTEC biedt een scala aan (glasvezel en conventionele) sensoren, systemen voor dataverzameling en software voor gegevensbeheer en analyse. De combinatie van beide levert een ongeëvenaard pakket van middelen voor data-analyse ten behoeve van civiele en geotechnische toepassingen.

Deze technologieën kunnen worden opgenomen in een geïntegreerde gebruikers-interface ontwikkeld door Roctest / SMARTEC, genaamd SHMLive. Het SHMLive platform is ontworpen voor het monitoren door middel van continue dataoverdracht via een beveiligde online database, en kan worden gebruikt voor het opslaan en delen van alle documenten met betrekking tot een project, waaronder rapporten, plannen en andere nuttige informatie. SHMLive wordt aangeboden voor een vast maandelijks bedrag en omvat alle sensoren, dataverzameling-units, uitleesapparatuur, netwerkverbindingen, beveiligde opslag in databanken, real-time analyses, internettoegang tot gegevens en rapportage, met gegarandeerde prestaties voor de contractduur.

Francois Cordeau, President en Chief Executive Officer van Roctest Ltd licht toe: "De samenwerking met TenCate Geosynthetics vergroot voor Roctest het vermogen om klanten te voorzien van de meest geïntegreerde en innovatieve producten voor structurele monitoring. Het versterkt onze strategie om onze klanten de meest complete oplossing te bieden."

Dave Clarke, Group Director van TenCate Geosynthetics reageert: "De toekomst van TenCate Geosynthetics gaat minder over producten en meer over het leveren van systeemoplossingen voor geotechnische uitdagingen. Koppeling van onze expertise met de sensortechnologie van Roctest biedt civiel-ingenieurs een innovatieve en gedifferentieerde aanpak voor het opsporen van eventuele deformaties."
Koninklijke Ten Cate nv

Almelo, dinsdag 16 maart 2010



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL