OPG Groep N.V. brengt bod uit op minderheidsaandelen van Orfe S.A. en wil notering beëindigen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 12/07/2005 08:39
OPG Groep N.V. maakt vandaag bekend dat zij in Warschau een openbaar bod uitbrengt in contanten op alle uitstaande aandelen van Orfe S.A. ("Orfe"). OPG houdt, direct of indirect, een economisch belang van 62% en heeft 79% van het stemrecht binnen Orfe. OPG biedt PLN 19,00 in contanten per Orfe-aandeel. Dit bod impliceert dat Orfes totale uitstaande aandelenkapitaal wordt gewaardeerd op PLN 151 mln of, tegen de huidige koers, EUR 37 mln.

Door dit bod biedt OPG de aandeelhouders van Orfe de mogelijkheid hun aandelen te verkopen tegen een premie van 3% ten opzichte van de slotkoers van afgelopen maandag (11 juli) van PLN 18,50. De premie ten opzichte van de gemiddelde slotkoers van de maand voorafgaand aan de publicatie van dit bericht is 6%. De aandelen kunnen worden aangeboden vanaf 19 juli 2005 tot en met 2 september 2005.

OPG zal na voltooiing van het bod Orfe verzoeken de benodigde maatregelen te nemen om toestemming te krijgen voor het beëindigen van de notering van Orfe aan de effectenbeurs van Warschau. Voor de beslissing om de notering te beëindigen is een meerderheid nodig van 80% in de aandeelhoudersvergadering van Orfe.

Achtergrond
OPG’s aanwezigheid in Polen is een strategische keuze. OPG is positief over de Poolse farmaceutische markt en zal in de markt blijven investeren, vooral waar dit haar positie in het retailsegment versterkt. Volledige zeggenschap en het beëindigen van de notering van Orfe zullen OPG meer flexibiliteit bieden om de strategie van Orfe verder te ontwikkelen en te ondersteunen.

Robert J. Peek, bestuursvoorzitter van OPG Groep:
"Het bod op de resterende aandelen van Orfe onderstreept ons vertrouwen in de Poolse markt als groeimogelijkheid voor de langere termijn. De strategie van OPG Groep is gericht op retail en de ontwikkeling van Orfe in Polen past daar goed in. Volledige zeggenschap van Orfe geeft ons de mogelijkheid effectiever en efficiënter te opereren."

OPG Groep is een retail- en distributieonderneming voor geneesmiddelen en medische middelen. Wij zijn met circa 6.300 medewerkers gespecialiseerd in farmaceutische bedrijfsvoering en beheer van apotheken (farma-retailing), in farmaceutische groothandel en logistieke diensten en in marketing en distributie van medische middelen. Wij zijn actief in Nederland, Polen, België, Noorwegen en Hongarije.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL