Kas Bank, Solide resultaat H1 2017.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 08/09/2017 07:50
? Netto resultaat van EUR 8,5 miljoen (H1 2016: EUR 0,9 miljoen).
? Baten gestegen met 4% naar EUR 53,6 miljoen (H1 2016: EUR 51,6 miljoen).
? Bedrijfslasten 17% lager op EUR 42,4 miljoen (H1 2016: EUR 51,2 miljoen).
? Interim dividend van EUR 0,33 (interim dividend 2016: nihil).
? Solvabiliteit (kapitaalratio) van 35% en liquiditeitsratio van 214% blijven sterk.

Kerncijfers
In EUR H1 2017 H1 2016 Verschil
Netto resultaat 8,5 miljoen 0,9 miljoen 7,6 miljoen
Baten 53,6 miljoen 51,6 miljoen 2,0 miljoen
Bedrijfslasten 42,4 miljoen 51,2 miljoen -8,8 miljoen'
Assets under Administration 515 miljoen 500 miljard 15 miljard
Winst per aandee l0,58 0,06
Dividend per aandeel 0,33 -
Kapitaalratio 35% 26%

Quote van de voorzitter “Wij zijn trots op onze prestaties in de eerste helft van 2017. De transformatie van KAS BANK vordert gestaag. Het belangrijkste deel van de herstructurering is afgerond. De nadruk ligt op het verbeteren van de kwaliteit van onze dienstverlening aan onze klanten en verbeteren van onze efficiency, waaronder ook het verlagen van kosten. De transformatie levert duidelijk profijt op”, aldus Sikko van Katwijk, voorzitter van de Raad van Bestuur. “Wij concentreren ons dit jaar op het verbeteren van onze prestaties richting onze klanten en aandeelhouders. Wij blijven deze aanpak voortzetten en verhogen onze activiteiten ter verbetering van de autonome groei.”


Algemeen Het netto resultaat over de eerste helft van 2017 is positief, als vervolg op een goede tweede helft van 2016. Onze baten stegen naar EUR 53,6 miljoen en onze bedrijfslasten namen af tot EUR 42,4 miljoen. Dit is voornamelijk het gevolg van stabiele inkomsten, groei in onze asset services dienstverlening en voortzetting van onze focus op de rationalisatie van onze bedrijfsprocessen. Om onze processen betrouwbaarder en voorspelbaarder te maken hebben wij bijvoorbeeld Robotics geïmplementeerd. Robotics stelt ons in staat om onze custody en administratieve dienstverlening aan onze klanten te verbeteren en te focussen op en investeren in innovatie en toegevoegde waarde diensten. Onze positie als netwerkorganisatie is uniek en geeft ons de mogelijkheid om onze klanten optimaal te ondersteunen bij het realiseren van hun bedrijfsdoelstellingen. Als marktleider in onze belangrijkste klantsegmenten zetten wij de marktstandaard voor toezichthouderrapportages.

Ondanks de voortgaande consolidatie van de Nederlandse pensioen- en verzekeringsmarkt zijn wij in de eerste helft van 2017 in staat geweest om onze baten op peil te houden. In al onze thuismarkten hebben wij nieuwe klanten verwelkomd. De lancering van een kostentransparantie benchmark in het Verenigd Koninkrijk is een succes. In Duitsland groeit ons klantenbestand als gevolg van de toenemende aandacht van de pensioenmarkt voor governance uitdagingen en nieuwe wet- en regelgeving. Er is een groeiende behoefte aan een gespecialiseerde partij voor het bewaren, beschermen en ontwikkelen van vermogen en die kwalitatief hoogwaardige diensten levert aan institutionele beleggers.
In oktober verhuizen wij naar ons nieuwe hoofdkantoor aan De Entree 500 in Amsterdam-Zuidoost. Het kantoor is een modern en ruim gebouw dat volledig is ingericht op de geïntegreerde setup van onze dienstverlening. De heldere en ruime werkomgeving ondersteunt de open en klantgerichte cultuur van de bank, optimale productontwikkeling en het werken in multidisciplinaire teams.

lees verder op
https://www.kasbank.com/~/media/Files/Persberichten/2017-09-08_KAS_BANK_Persbericht_Solide_resultaat_H1_2017.ashx

Dividend
KAS BANK keert een interim dividend uit van EUR 0,33 per gewoon aandeel (interim dividend 2016: nihil).

Outlook
In de tweede helft van 2017 verwachten wij geen grote veranderingen in de macroeconomische omstandigheden die KAS BANK kunnen raken. De voortgaande consolidatie op de Nederlandse pensioen- en verzekeringsmarkt zal eind 2017 een lager niveau van Assets under Administration tot gevolg hebben. Wij zien een marktpotentieel binnen onze huidige strategische focus en wij verhogen onze inspanningen om de autonome groei in onze custody- en beleggingsadministratie-diensten te vergroten. Om onze positie als marktleider te versterken en ons aan te passen aan de veranderende behoeften van onze klanten, investeren wij meer in innovatie van onze dienstverlening.
Wij verwachten dat onze investeringen in de tweede helft van 2017 zullen stijgen door Robotics initiatieven en de verhuizing naar ons nieuwe kantoorgebouw. We verwachten daarom dat de sterke daling van de kosten op een lager niveau zal doorgaan dan in H1 2017.


tijd 09.02
Kas Bank EUR 10,335 +20,5ct vol. 18.000



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL