Resultaten hoger bij Fugro en nieuwe orders.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 12/08/2005 07:52
Halfjaarresultaat Fugro naar recordhoogte
* Nettoresultaat eerste halfjaar 2005 stijgt met 107% naar EUR 32,1 miljoen (2004: EUR 15,5 miljoen)
* Omzet eerste zes maanden 2005 stijgt met 7,9% naar EUR 518 miljoen (2004: EUR 480 miljoen)
* Kostenbesparing door integratie Thales GeoSolutions duidelijk zichtbaar
* Fugro profiteert van uitstekende marktposities in onder meer olie-, gas- en mijnbouwsector

Vooruitzichten:
* Omzet voor geheel 2005 naar verwachting ruimschoots boven EUR 1 miljard
* Netto winstmarge 7,5 tot 8% voor geheel 2005 waarschijnlijk
* Lange-termijnverwachting onverminderd positief
Bron : Fugro

Nieuwe opdrachten voor Fugro

* Fugro Pelagos Inc. heeft met succes opdracht verworven van National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA-NOS), een onderdeel van de US Department of Commerce, voor het uitvoeren van hydrografisch onderzoek en gerelateerde diensten. Het contract heeft een duur van vijf jaar en een maximale waarde van USD 50 miljoen (zoals eerder gemeld in een persbericht op 20 april 2005). Fugro is met de eerste werkorder van dit contract begonnen, die een waarde vertegenwoordigt van circa USD 6 miljoen.

* Fugro Survey (Middle East) Ltd heeft opdracht verworven om een geofysisch, geotechnisch en milieutechnisch onderzoek uit te voeren in de Verenigde Arabische Emiraten voor Fluor Mideast Ltd.

De eerste werkorder voor NOAA-NOS behelst onderzoek in afgelegen wateren van Alaska, waarbij Fugro gebruik maakt van multifunctionele schepen en multibeam echo-sounder systemen. Toekomstig onderzoek en gerelateerde diensten kunnen onder meer activiteiten bevatten op het gebied van multibeam echo sounder, side scan sonar en hydrografische LIDAR-metingen in de wateren van de Verenigde Staten, inclusief Alaska, Hawaii, de Territories en Great Lakes-gebieden. Met deze opdracht wil NOAA de achterstand inlopen die is ontstaan bij het in kaart brengen van de VS-wateren.

Fugro Survey (Middle East) Ltd heeft opdracht verkregen van Fluor Mideast Ltd voor het onderzoek ter voorbereiding van een pijpleidingroute in het Midden-Oosten. De totale lengte van de pijpleiding bedraagt 117 kilometer en loopt van Das Island tot de kustlijn van Abu Dhabi. Het onderzoek behelst geofysische en geotechnische studies vanaf Fugro-schepen die hun basis hebben in het Midden-Oosten. Fugro zal tevens een milieutechnisch onderzoek uitvoeren met behulp van ROV’s (Remotely Operated Vehicles).




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL