Draka gevraagd op stille beurs

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 30/12/2004 10:59
Draka is op de lokale beurs gevraagd en stijgt van de EUR 10,35 naar 10,65.
Oorzaak een kranten artikel in de telegraaf, "zon gloort in het oosten voor kabelproducten". Nu, dat schreven wij al eerder, met Draka Comteq B.V. bezit deze nieuwe combinatie ruim 50% in YOFC (China). Dat geeft problemen met de Chinezen en daar wordt naar een oplossing gezocht, want de Chinezen willen zelf zeggenschap houden in YOFC.
Wel kan Draka Comteq (bezit de 2e plaats achter Croning VS) vanuit deze positie gaan uitbouwen.
Alle ellende is over de kabelaars gekomen en de weg terug is al ingezet, door o.a. saneringen en samenvoegingen en kostenbesparingen, nu de economie en de USA dollar nog. In de Oostmarkt draait de economie al en daar worden de vruchten al geplukt. Hier begint de telecom met een licht herstel, maar de beveiliging wordt nog onderschat door de beleggers, daarin zullen tientallen kilometers kabel ingaan per bedrijf. Deze vrij nieuwe markt zal de kabelaars geld opbrengen.
Ook worden vliegtuig orders binnengehaald, o.a. Airbus superjumbo A380.
De gronstofprijzen zullen niet meer zo stijgen dan in de afgelopen tijd en voor koper wordt zelfs een daling verwacht. Meer aanbod dan vraag!
Draka met Comteq B.V. hebben de slechtste tijd achter zich, de financien zijn aardig op orde gekomen, na de emissie en dan lijkt de weg voor verbetering van de resultaten open te liggen.
Draka komt van hoog (70-80) en is tot ca. EUR 5 gegaan en dan lijkt de huidige koers bij die EUR 5 een verdubbeling, maar er zit meer in het vat.
Draka een belegging voor de middel en lange termijn. Er werd EUR 0,10 dividend over 2003 betaald als teken van vertrouwen in de toekomst van Draka.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL