Boskalis verwerft grote order in Qatar

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 09/12/2004 10:47
Koninklijke Boskalis Westminster nv maakt bekend dat zij een omvangrijke opdracht heeft verworven voor de creatie van een nieuw platform voor de internationale luchthaven van Doha, Qatar. De opdracht zal de komende 24 maanden worden uitgevoerd door een consortium van vier baggerbedrijven, bestaand uit Qatar Dredging Company, Boskalis, Dredging International en Great Lakes Dredging & Dock Company.

Voor de aanleg van het platform zal 60 miljoen m³ zand worden gewonnen uit de zee. De totale contractwaarde bedraagt 1,53 miljard Qatari Ryal (€ 337 miljoen), het aandeel van Boskalis hierin is circa 30%. De vier partners in het consortium zullen in totaal 11 grote cutterzuigers en sleephopperzuigers inzetten op het project.

Dit project in Qatar past in de reeks van grootschalige landaanwinningswerken op de wereldwijde markt voor maritieme infrastructuur. Deze markt wordt gedreven door lange termijn factoren, zoals de groei van de wereldbevolking en groei van de wereldeconomie en het internationale handelsvolume.

Redactie XEA.nl
Bos Kalis is een van de fondsen die kansen maakt voor een (verder) herstel. Het bedrijf is haast schuldenvrij, alleen bij Singapore ligt het werk door problemen stil. De rechten spelen daar. De Investeringen hebben op een laag "pitje" gestaan bij de aanbestedingen en met deze grote order lijkt de weg vrij te komen.
Het huidige koersniveau is ca. EUR 23,50



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL