Boskalis: Financiering bod op Dockwise rond

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 08/01/2013 16:35
Onder verwijzing naar het persbericht van 21 december 2012, waarin Boskalis kenbaar maakte een vrijwillig openbaar bod geheel in contanten uit te brengen op alle geplaatste en uitstaande gewone aandelen van Dockwise tegen een biedprijs van EUR 18,50 per aandeel cum dividend (het Bod), bevestigt Boskalis hierbij dat zij over de benodigde middelen beschikt om het Bod te financieren.

Het Bod waardeert Dockwise op EUR 733 miljoen, hetgeen neerkomt op een ondernemingswaarde van circa EUR 1,25 miljard. Boskalis zal het Bod en de herfinanciering van bestaande faciliteiten financieren uit een combinatie van beschikbare liquide middelen, nieuwe senior debt faciliteiten en een aandelenemissie.

Boskalis bevestigt dat zij redelijke maatregelen heeft getroffen om het equity gedeelte van het Bod te kunnen financieren en dat zij zich heeft verzekerd van EUR 1,3 miljard aan gecommitteerde schuldfinanciering met looptijden tot 5 jaar. De combinatie van de gecommitteerde debt faciliteiten en de verwachte uitgifte van nieuw aandelenkapitaal zal gebruikt worden voor de financiering van het Bod en voor algemene bedrijfsdoeleinden.

Aandelenemissie
Met betrekking tot de aandelenemissie heeft Boskalis een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders bijeengeroepen die zal plaatsvinden op 10 januari 2013 om de aandeelhouders te verzoeken om de Raad van Bestuur, onder goedkeuring van de Raad van Commissarissen, te machtigen om nieuwe Boskalis aandelen uit te geven tot een maximum van tien procent van het aantal gewone aandelen dat momenteel is uitgegeven. Nadere informatie met betrekking tot de uitgifte zal beschikbaar worden gesteld op de website van Boskalis (www.boskalis.com).

Schuldfinanciering
Naast de opbrengst van de aandelenemissie en de bestaande kasmiddelen, zal de financiering bestaan uit een combinatie van een 3- en 5-jarige bankfinanciering en een 1-jarige overbruggingsfinanciering voor een totaalbedrag van EUR 1,3 miljard. De financiering is overeengekomen met een groep van banken bestaande uit ABN AMRO Bank, ING Bank, Rabobank en Royal Bank of Scotland.

De gecommitteerde schuldfinanciering is onder gebruikelijke voorwaarden die marktconform zijn. Boskalis heeft geen reden om aan te nemen dat niet aan deze voorwaarden zal zijn voldaan op of voor de dag van overdracht.

Tijdschema
In overeenstemming met de wettelijke vereisten, zal Boskalis op zeer korte termijn het biedingsbericht ter goedkeuring aanbieden aan de Oslo Stock Exchange en Stichting Autoriteit Financiƫle Markten. Het Biedingsbericht wordt naar verwachting algemeen verkrijgbaar gesteld en het Bod zal naar verwachting aanvangen in de week van 21 januari 2013.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL