Publicatie halfjaarcijfers 2018 Batenburg Techniek

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 29/08/2018 18:11
Organische groei zet door in eerste halfjaar 2018

· Opbrengsten groeien met 14%
· Bedrijfsresultaat (EBIT) stijgt met 19%
· Positief sentiment in de markten zet door
· Herbevestiging hoger verwacht jaarresultaat

Batenburg Techniek heeft een uitstekend eerste halfjaar 2018 achter de rug. De opbrengsten stegen met 14% ten opzichte van het eerste halfjaar 2017. Dit betreft volledig organische groei en alle divisies droegen daaraan bij. Het genormaliseerde bedrijfsresultaat verbeterde met 19% tot € 5,4 miljoen en de genormaliseerde EBITDA kwam uit op € 7,0 miljoen, een stijging van 10%. Het sentiment in de proces- en maakindustrie én in de utiliteitsbouw blijft onverminderd positief en de orderportefeuilles zijn in alle drie de divisies goed gevuld. De genormaliseerde nettowinst steeg met 16% tot € 4,1 miljoen. De netto schuldpositie daalde tot € 0,9 miljoen en de solvabiliteit komt uit op een solide 48,2%. Batenburg Techniek bevestigt een hoger verwacht jaarresultaat dan in 2017.

De resultaten van de voortgezette activiteiten voor de totale groep zien er samengevat als volgt uit:
Toelichting van Ralph van de Broek, CEO van Batenburg Techniek:
“Het eerste halfjaar van 2018 is wederom goed verlopen voor Batenburg Techniek. De markten waarin wij opereren blijven zich goed ontwikkelen en de orderportefeuilles zijn goed gevuld. Alle divisies dragen bij aan de groei in opbrengsten en resultaat. Ook zijn wij tevreden over de onderlinge samenwerking tussen de verschillende bedrijfsonderdelen en profiteren wij nu beter van de interne synergieën. Wij zien ook de tweede helft van 2018 met veel vertrouwen tegemoet.”

zie voor meer op
https://www.batenburg.nl/publicatie-halfjaarcijfers-2018/



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL