Koninklijke BAM Groep geeft nieuwe aandelen uit ter financiering van overname AM Wonen en AM Grondbedrijf

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/11/2005 09:00
Koninklijke BAM Groep geeft nieuwe aandelen uit ter financiering van overname AM Wonen en AM Grondbedrijf
Bunnik, 10 november 2005 – Koninklijke BAM Groep nv kondigt de uitgifte ("Uitgifte") aan van circa 2,2 miljoen nieuwe gewone aandelen in het aandelenkapitaal van Koninklijke BAM Groep ("Nieuwe Aandelen"). Dit komt overeen met bijna 10% van het huidige aantal uitstaande gewone aandelen.

Koninklijke BAM Groep heeft vandaag bekendgemaakt dat de Groep de verwachting gerechtvaardigd acht, dat met AM nv overeenstemming kan worden bereikt over het uitbrengen van een openbaar bod op alle uitstaande aandelen en warrants AM, waarmee Koninklijke BAM Groep, na verkoop van AM Development, alle aandelen in AM Wonen, AM Grondbedrijf en de holding AM nv ("AM") verwerft voor een bedrag van EUR 473 miljoen. Dit komt, na aftrek van de waarde van bezittingen in de holding, overeen met circa tienmaal de verwachte nettowinst van AM Wonen en AM Grondbedrijf in 2005. Hiervoor heeft Koninklijke BAM Groep een nieuwe vennootschap opgericht. Koninklijke BAM Groep zal de overname van AM financieren met eigen en vreemd vermogen, waaronder de netto-opbrengst van de Uitgifte. ING Corporate Investments Participaties bv participeert door het nemen van een belang van circa 50% in het aandelenvermogen van de opgerichte vennootschap. Koninklijke BAM Groep heeft een mogelijkheid om dit belang na een aantal jaren te verwerven. Voor meer informatie over deze acquisitie door Koninklijke BAM Groep wordt verwezen naar het persbericht gedateerd 10 november 2005.

De transactie met inbegrip van de Uitgifte zal naar verwachting vanaf 2006 positief bijdragen aan de winst per aandeel.

De Nieuwe Aandelen zullen worden aangeboden middels een accelerated bookbuilding procedure. De inschrijvingsperiode voor de Uitgifte vangt aan om 08.30 uur op 10 november 2005 en zal niet later eindigen dan 17.30 uur op 10 november 2005. De uitgifteprijs van de Nieuwe Aandelen en de uiteindelijke omvang van de Uitgifte zullen worden aangekondigd met een persbericht. Allocatie van de Nieuwe Aandelen aan investeerders zal naar verwachting plaatsvinden op of rond 10 november 2005.

ING Wholesale Banking treedt op als Sole Global Coördinator, Sole Bookrunner en Joint Lead Manager met betrekking tot de Uitgifte. Rabo Securities treedt op als Joint Lead Manager.

Notering op Eurolist van Euronext Amsterdam nv zal worden aangevraagd voor de Nieuwe Aandelen.

Ten slotte maakt Koninklijke BAM Groep bekend dat de Groep voornemens is de gewone aandelen te splitsen in een nader te bepalen verhouding teneinde de toegankelijkheid ervan voor een bredere groep investeerders te verhogen en daarmee de verhandelbaarheid te vergroten. Hiertoe zal Koninklijke BAM Groep de aandeelhouders toestemming vragen bij de eerstvolgende jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders.

Dit is (mede) een openbare mededeling ingevolge artikel 9b lid 1 Besluit toezicht effectenverkeer 1995.

bericht om 16.46 uur,
De aandelen zijn bij binnen en buitenlandse beleggers geplaatst op een koers van EUR 69 p.a., opbengst ruim 153 miljoen.
Men gaat eral vanuit dat het bod slaagt!
Weer worden de zittende aandeelhouders op een "goedkope manier" door de kopers uitgekleedt"!
Daar kijken wij ook het management van AMstelland voor aan.
Daar zullen wij (red. XEA.nl) op de a.s. BAVA een hartig woordje wisselen.

Grond wordt steeds schaarser en wat doet AM, die verkoopt zichzelf voor een koopje. Het aandeel NBM Amstelland stond in het verleden dikt boven de 20 oude hollandse guldens en alles en vooral grond is veel duurder en schaarser geworden.
Onbegrijpelijk deze aanname van het bod en dan terug vallen op begin maart 2005 koers. Zo lusten wij er ook nog wel een paar.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL