BAM bevestigt vooruitzichten 2015 en boekt goede voortgang met Back in shape-programma

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 18/05/2015 08:45
• Operationele sectoren: hogere opbrengsten, al worden marges nog beïnvloed door oudere projecten
• Investeringssectoren: lagere resultaten door – zoals voorzien – ontbreken van boekwinsten
• Projectbeheersing; beter risicoprofiel voor nieuwe projecten en de-risking oudere projecten
• Orderportefeuille: stijging bij operationele sectoren door hogere projectverwerving en valutaeffecten
• Financiële positie: voortgaande verbetering geleid door programma werkkapitaalreductie.

(x € miljoen, tenzij anders aangegeven)
Kerncijfers Eerste kwartaal 2015 Eerste kwartaal 2014 Boekjaar 2014
Opbrengsten 1.638 1.571 7.314
Gecorrigeerd resultaat vóór belastingen * -14,1 5,2 62,2
Resultaat vóór belastingen -21,1 4,6 122,4
Orderportefeuille (ultimo) 11.100 10.300
* Voor herstructurering en bijzondere waardeverminderingen.

Rob van Wingerden, CEO van Koninklijke BAM Groep: 'In het eerste kwartaal behaalden wij een groei van de bedrijfsopbrengsten van 4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Zoals verwacht, nam het gecorrigeerde resultaat af door vooral het ontbreken van boekwinsten in de investeringssectoren. De prestatie van de operationele sectoren in dit kwartaal lag aan de onderkant van onze verwachtingen door de aanhoudende uitdagingen bij het afronden van enkele oudere projecten en nog steeds te hoge overheadkosten, vooral in Nederland. Beide benadrukken het belang van de succesvolle voltooiing van ons Back in shape-programma, dat voor 2015 topprioriteit heeft. Ik ben tevreden met de voortgang van het programma, dat op koers ligt om te worden afgerond aan het einde van het jaar.
Vooruitkijkend, blijf ik vol vertrouwen, maar voorzichtig. Zoals gezegd, zijn er aanhoudende uitdagingen, terwijl we ons door de voorraad van oudere projecten werken. De marktomstandigheden zijn wisselend, maar over het algemeen positiever dan een jaar geleden, hetgeen tot uiting komt in de groei en verbeterende kwaliteit van onze orderportefeuille.
Ik bevestig de door ons in februari uitgesproken vooruitzichten. Wij verwachten kostenbesparingen te realiseren van ten minste € 100 miljoen op jaarbasis, alsmede een vermindering van het werkkapitaal van ten minste € 300 miljoen per ultimo 2015. In 2015 zal de herstructureringslast voor Back in shape circa € 30 miljoen bedragen. We verwachten dat het gecorrigeerde Groepsresultaat vóór belastingen voor het jaar 2015 hoger zal zijn dan het niveau van 2014, met een grotere bijdrage uit de operationele sectoren.'
Live audio webcast
Op 18 mei 2015 vindt om 10.00 uur een Engelstalige conference call plaats voor analisten. Deze kan worden gevolgd via een live audio-webcast (www.bam.nl).



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL