BAM, GMB en Movares winnen Gouden Pioschop met BoxBarrier

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 23/01/2010 09:41
Gouda, 22 januari 2010 - Het Regiment Genietroepen heeft de tijdelijke waterkering BoxBarrier onderscheiden met de Gouden Pioschop. De BoxBarrier is ontwikkeld door BAM Infraconsult in samenwerking met GMB en Movares. De Gouden Pioschop is door de Genie uitgereikt naar aanleiding van een symposium rond het thema Intensivering Civiel-Militaire Samenwerking (ICMS). De prijsvraag is georganiseerd door de sectie Civiele Techniek van de Faculteit Militaire Wetenschappen (FMW) van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA) en het Regiment Genietroepen. De inschrijvingen zijn beoordeeld door de FMW en het OTC-Genie KC op originaliteit, haalbaarheid en veelbelovendheid.

De BoxBarrier is een zeer effectieve tijdelijke waterkering, waarmee de kerende hoogte van een dijk of kade tijdelijk kan worden verhoogd, of waarmee op vlak terrein een tijdelijke dijk kan worden aangelegd. Deze extra kerende hoogte voorkomt overstromingen in het achterland. De BoxBarrier kenmerkt zich door gemak, omdat het systeem gebruikt maakt van zijn opponent; het keert water met water. De modulaire kering werkt eenvoudig. Een rij kunststof elementen wordt geplaatst en deze elementen worden verbonden met koppelstukken. Vervolgens worden de kunststof elementen gevuld met water door een pomp, en afgesloten met een deksel.

De kunststof BoxBarrier-elementen zijn nestbaar, wat het transport en opslag vergemakkelijkt. De installatie en montage van de BoxBarrier kan eenvoudig worden uitgevoerd zonder zwaar materieel. Wanneer het bevoegd gezag (zoals het waterschap) opdracht geeft, wordt de BoxBarrier aangevoerd. De kunststof elementen kunnen met de hand worden geplaatst. Een ploeg van zes personen kan 1.000 meter BoxBarrier installeren binnen vijf uur. De BoxBarrier kan in elke situatie toegepast, waar overstromingsgevaar dreigt. De BoxBarrier is flexibel en er hoeven geen aanpassingen te worden gedaan aan de ondergrond, een betonnen fundatie is niet nodig. Het BoxBarrier-systeem kan niet alleen worden geplaatst op dijken en kades, maar ook in stedelijk gebied. Wanneer het overstromingsrisico is afgenomen, kan de kering worden afgevoerd en opgeslagen.

De BoxBarrier is uitvoerig getest op harde en zachte ondergronden. Ook een recente test door het Hoogheemraadschap Rijnland op een kade bij Bodegraven (november 2009) was uiterst succesvol.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL