ASMI nader bekeken en hoge koers begrijpen wij niet.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 25/02/2004 09:04
Toeleverancier voor de chipindustrie ASMI, schrijft nog steeds verlies van EUR 29,3 en dat was 29,9 miljoen. De omzet steeg naar EUR 581,9 miljoen een + van ruim 12%. Er zijn tekenen van herstel, maar daar wachten de concurrenten ook op. De marges staan steeds meer onderdruk en door de automatisering kunnen er mensen weg en dat is ook gebeurd ca. 150 arbeidsplaatsen. Maar als dat maar niet ten kostte gaat van een hoger "ziekte verzuim"!
Er zijn vorig jaar extra lasten genomen o.a. voor de mensen die weg moesten, en voor dit jaar zijn nog enkele miljoenen te nemen, voor last.
De chipindustrie staat steeds voor nieuwe investeringen en het moet; beter, sneller en goedkoper en daar zullen de mensen in de Oostmarkt beter uit de voeten mee kunnen. Daar gaan deze "drie" punten veel eenvoudiger en dan kan je in Nederland geen "ijzer met handen breken"!
Wij (red.) begrijpen de koersvorming van het aandeel niet, ja, de "day-traders" varen er wel bij. De belegger, die pas nog ruim EUR 21 betaalde voor een "non-valeur", dan zouden wij een goedkoper aandeel kiezen met gelijk duidelijkheid en zekerheid van een uitkering in dividend.
Het aandeel moet het hebben van de toekomst en daar kun je "nu" niet van eten.
Beleggen doe je wel voor de langere termijn, maar er zijn grenzen, die niet steeds verlegd moeten worden.
Wij (red.) vinden het aandeel te duur en door de investeringen, komt het bedrijf niet aan zichzelf toe en de bezitters van dan bedrijf ook niet aan een uitkering van dividend.
Wij blijven bij; afblijven!




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL