Arcadis werkt mee aan verdere ontwikkeling Antwerpen als wereldhaven

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 07/02/2019 07:41
Containeroverslagbedrijf DP World Antwerp doet beroep op advies- en ingenieursorganisatie Arcadis om de capaciteitsvergroting en modernisering van de containerterminal 'Antwerp Gateway' aan het Deurganckdok op Linkeroever in het Belgische Antwerpen in goede banen te leiden. Financiële details zijn niet bekendgemaakt, aldus Arcadis donderdag.

Het toonaangevende DP World investeert 197 miljoen euro om de capaciteit van de terminal te vergroten van de huidige 2,5 miljoen naar 3,4 miljoen TEU tegen 2023. Hiermee verstevigt Antwerpen haar marktpositie als tweede containerhaven van Europa, na Rotterdam.

Om de capaciteitsvergroting te realiseren, wordt de klassieke containerterminal omgevormd tot een geautomatiseerde yard met automatische stapelkranen en vier extra kadekranen om zo de huidige beschikbare ruimte te optimaliseren. Arcadis begeleidt de volledige transformatie van de terminal.

Jef Lambregts, Technical Manager bij DP World Antwerp: "Arcadis heeft heel wat expertise en ervaring op gebied van waterbouwkunde, havens en waterwegen. Bovendien hebben ze ook alle vereiste specialisten inzake milieu, infrastructuur en gebouwen onder één dak. Dit maakt van Arcadis de geschikte partner om deze uitbreiding zo vlot mogelijk te realiseren."

“Deze uitbreiding is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de Antwerpse haven”, aldus algemeen directeur Gert Kroon van Arcadis in Nederland. “Onze mensen uit België en Nederland kijken uit naar dit project, waarbij vele expertises samenkomen.”

“Samen met DP World realiseren we dit mooie project”, voegt Teunis Louters, verantwoordelijk voor havens wereldwijd binnen Arcadis toe. “We bouwen hiermee voort op onze expertise die wij wereldwijd hebben opgedaan op het gebied van geautomatiseerde containerterminals”.

Einde berichtBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL