Arcadis en Dura Vermeer breiden belang ASSET Rail uit

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 14/03/2016 08:06
Arcadis, de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving, en bouwconcern Dura Vermeer breiden hun belang in spoorwegonderhoudsbedrijf ASSET Rail uit. Ze kopen samen een aandelenpakket van 40 procent van investeringsbedrijf Egeria. In de nieuwe constellatie heeft Arcadis in totaal een belang van 40 procent en Dura Vermeer 60 procent in ASSET Rail. Financiële details zijn niet bekend gemaakt, aldus Arcadis en Dura Vermeer maandag.

ASSET Rail is in 2006 opgericht door Arcadis (20 procent), Dura Vermeer (40 procent) en Imtech (40 procent) om op een innovatieve manier het onderhoud van het spoor te organiseren. Na het faillissement van Imtech nam Egeria het bedrijfsonderdeel Imtech Traffic & Infra over, waar ASSET Rail deel van uitmaakte. Op dit moment beheert het bedrijf de contractgebieden Gelre en Eemland. ASSET Rail beschikt over specialistische kennis van alle relevante vakdisciplines binnen de railinfrastructuur.

Algemeen directeur Gert Kroon van Arcadis is enthousiast over deze aankoop. ,,Met de specialistische kennis binnen ASSET Rail kunnen we onze kennis over ‘asset management’ verder uitbreiden. Op die manier kunnen we ook klanten op andere plaatsen in de wereld helpen om hun prestaties op dit gebied te verbeteren. Ten tweede is ASSET Rail een mooi bedrijf dat we samen met Dura Vermeer verder gaan uitbouwen.’’

Koene Talsma, divisiedirecteur van Dura Vermeer: ,,ASSET Rail heeft in de afgelopen jaren haar meerwaarde bewezen als innovatieve spooronderhoudsaannemer. We zijn er trots op dat we samen met Arcadis de continuïteit hiervan kunnen waarborgen en daarmee kunnen bijdragen aan de spoorkwaliteit.”

reactie XEA.nl
De Voorzitter van Oranjewoud is adviseur bij Vermeer en ook oud bestuurder bij dat bedrijf geweest.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL