Consortium onder leiding ARCADIS ontwikkelt Masterplan rio Cauca

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 21/02/2014 07:43
Het consortium ARCADIS, Deltares, Dienst Landelijk Gebied, Waterschap de Dommel en Daphnia ecologisch advies is gestart met de ontwikkeling van een masterplan voor de beheersing van overstromingsrisico’s in het Cauca rivierbekken in het westen van Colombia in Zuid-Amerika. Het Nederlandse consortium staat onder leiding van advies- en ingenieursorganisatie ARCADIS. De bedrijven werken daarbij intensief samen met experts van het Colombiaanse Corporacíon Autónoma Regional del Valle del Cauca, een organisatie die vergelijkbaar is met een waterschap in Nederland. Dat maakte het consortium vrijdag bekend, zonder financiële details te vermelden.

Watermanagementproblemen zijn belangrijke oorzaken voor de regelmatig terugkerende overstromingen in het gebied van de rivier de Cauca. De overstromingen vormen niet alleen een directe bedreiging voor de mensen in het gebied, maar veroorzaken ook veel economische schade. Bij de ontwikkeling van het masterplan betrekt het consortium het gedachtengoed van Ruimte voor de Rivier, het programma in Nederland om overstromingen tegen te gaan. Het masterplan moet draagvlak en commitment hebben van de betrokken autoriteiten en de belangrijkste sociaal-economische stakeholders. Het actief en tijdig betrekken van de stakeholders vormt daarom een belangrijke sleutelfactor tot succes.

Het project is vorig jaar door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (vh Agentschap NL) aanbesteed en het wordt betaald vanuit de Transitie Faciliteit Colombia, één van de strategische samenwerkingsprojecten binnen het Colombian Netherlands Water Partnership. Via dit soort projecten probeert Nederland met kennis en expertise Colombia te ondersteunen en een bijdrage te leveren aan het oplossen van de waterproblematiek. Tegelijkertijd bieden deze projecten kansen voor de Nederlandse sector om zich in Colombia te positioneren.
Het consortium onder leiding van ARCADIS heeft deze opdracht gegund gekregen en gaat het komende jaar aan de slag in Cali, Colombia en zal eind maart 2015 gereed zijn.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL