Nettowinst Accell Group stijgt met 13% in eerste halfjaar

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 25/07/2014 07:48
Heerenveen, 25 juli 2014 - Accell Group N.V. heeft in het eerste halfjaar van 2014 een stijging van de nettowinst gerealiseerd van 13% tot € 27,5 miljoen (1e helft 2013: € 24,5 miljoen), met name als gevolg van een verbeterde verkoopmix, gerealiseerde kostenbesparingen en een boekwinst op het begin dit jaar gedesinvesteerde Hercules (Duitsland). De omzet steeg op autonome basis met 4%. De totale omzet steeg daarmee naar € 506,2 miljoen (1e helft 2013: € 503,8 miljoen). Het bedrijfsresultaat steeg met 7% naar € 38,2 miljoen (1e helft 2013: € 35,6 miljoen).

René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group: “We hebben qua omzet en verkopen een goed eerste halfjaar achter de rug mede door gunstige weersomstandigheden in West-Europa, waar meer dan de helft van onze omzet wordt gerealiseerd. Vooral de vraag naar elektrische fietsen en duurdere sportfietsen ontwikkelde zich positief. Onze winstgevendheid is verbeterd als gevolg van een betere productmix en kostenreducties als gevolg van de eerder aangekondigde reorganisaties in Nederland en Noord-Amerika. Ook hebben we over de afgelopen periode ons werkkapitaalbeslag substantieel kunnen verlagen waardoor ook de financieringslasten lager uitvielen. In Duitsland, onze tweede thuismarkt, hebben we onze merkenportfolio verder aangescherpt met de verkoop van Hercules, op basis waarvan we ons verder kunnen concentreren op het onderscheidende vermogen van onze andere Duitse merken Winora, Ghost en Haibike. Deels door het wegvallen van de Hercules-omzet is de totale omzetstijging in de eerste helft van 2014 beperkt, maar komt deze autonoom uit op 4%.

De omzet in elektrische fietsen in Nederland en Duitsland is weer belangrijk toegenomen. Ook hebben we in de loop van het fietsseizoen nieuwe elektrische fietsen geïntroduceerd in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië en de Verenigde Staten. In het nieuwe fietsseizoen 2014-2015 zullen hier nog meer modellen worden geïntroduceerd.

Zoals eerder deze week aangekondigd hebben we overeenstemming bereikt over de vekoop van onze fitnessactiviteiten. Voor het tweede halfjaar van 2014 verwachten we een autonome stijging van omzet en resultaat, onvoorziene omstandigheden voorbehouden."

Belangrijkste ontwikkelingen eerste helft 2014
In de eerste helft van 2014 steeg de omzet op autonome basis met 4%. De totale omzetstijging was beperkt door de desinvestering van Hercules (Duitsland), valuta omrekeneffecten en als gevolg van de keuze de mass market in Noord-Amerika niet meer te bedienen. De herinrichting van de organisatie in Nederland en samenvoeging van de productie van fietsen voor Batavus en Sparta in Heerenveen ligt op schema. Inmiddels zijn kostenreducties en efficiëntieverbeteringen gerealiseerd. De integratie van de productieactiviteiten zal na de zomervakantie worden voltooid. De verhuizing van Juncker naar Apeldoorn wordt in de tweede helft van dit jaar gestart en zal naar verwachting begin 2015 worden afgerond.

In Nederland is Accell Group in een vergevorderd stadium om een Fiets Experience Center te vestigen in Ede. ‘De Fietser’, zoals het centrum zal gaan heten, beoogt het grootste in Nederland te worden met onder andere het langste fietsparcours (halve kilometer).

Zoals eerder deze week door Accell Group is bekendgemaakt, is met investeerders overeenstemming bereikt overde verkoopvan de fitnessactiviteiten van Tunturi Fitness B.V. De verwachting is dat de transactie een beperkt effect zal hebben op het resultaat van Accell Group over 2014.

Omzetspecificatie
(bedragen x € miljoen)

Geografisch Per productgroep

Nederland 140 (+11%) Fietsen 387 (+1%)
Duitsland1 116 (-7%) Onderdelen & -accessoires 110 (+1%)
Noord-Amerika 65 (-14%) Fitness 9 (-8%)
Overig Europa 165 (+9%)
Overige landen buiten Europa 20 (-22%)
Totaal 506 Totaal 506


1 Autonome stijging van de omzet: +3%







Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL