Betere vooruitzichten bij Accell door mooie zomer en goed fiets weer!

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 08/11/2003 08:55
Accell Group N.V. maakt bekend dat de verkoop van de nieuwe fietscollecties voorspoedig verloopt en dat de resultaten goed zijn, mede door het mooie weer. De winst per aandeel over het hele jaar zal hierdoor naar verwachting ten minste met 25% stijgen, onvoorziene omstandigheden voorbehouden.
Accell Group richt de aandacht ook in de tweede helft van dit jaar op de verbetering van de concurrentiepositie door uitbouw van de bestaande merken, de gerichte marketing naar dealers en consumenten, een adequate kostenbeheersing en de integratie van het Finse Tunturi. Met de overname van Tunturi, afgerond in augustus, heeft Accell Group haar marktposities in Europa verder versterkt.
René Takens, bestuursvoorzitter Accell Group: "Bij de halfjaarcijfers hebben we de speerpunten van ons beleid voor de tweede helft van het jaar bekendgemaakt. Dat de gekozen strategie vruchten afwerpt is duidelijk.
De nieuwe fietscollecties zijn met veel enthousiasme door de dealers ontvangen, mede door het mooie weer. De productie draait op volle toeren en de integratie van Tunturi verloopt naar wens. Gezien de gang van zaken verwachten wij dat de winst per aandeel voor het hele jaar ten minste met 25 % zal stijgen."
Profiel Accell Group N.V.
Accell Group is een Europese groep van ondernemingen actief in het ontwerpen, produceren en de marketing en verkoop van fietsen, fietsaccessoires en fitnessapparatuur. Verkoop van fietsen met de merken Batavus, Hercules, Koga-Miyata, Kronan, Lapierre, Loekie, Mercier, Sparta, Staiger, Tunturi en Winora vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde vakhandel.
Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Hongarije en Finland. Verkoop van de fietsen en fietsaccessoires vindt plaats in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Finland en overige landen zoals België, Oostenrijk, Denemarken en Zwitserland.
Accell Group is in omzet de tweede fietsgroep van Europa

Wij van de redactie ziet dat er flink geboerd wordt door Accell en dat de beurskoers vanaf maart 2003 van EUR 12,50 naar 20,45 is gegaan. Het halfjaar resultaat van 1,51 p.a. en de verwachting dat alles nog steeds goed loopt, moet er nu in 2003 ca. EUR 2,80 / 3,00 p.a. uitkomen. Het dividend was over 2002 EUR 0,95 e/o keuze, dan kan ook het dividend hoger uitkomen dan de 0,95, de keuze geeft wel wat verwatering. Het probleem is wel en daar moet de belegger wel rekening meehouden, dat het niet altijd mooi wer is en dat men ook niet elk jaar een nieuwe fiets koopt.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL