Aalberts Industries nieuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 20/04/2005 08:33
Aalberts Industries, met activiteiten op het gebied van Industrial Services en Flow Control, heeft alle activa van het in Duitsland gevestigde bedrijf Kall Schanktechnik GmbH overgenomen.

Kall is gespecialiseerd in koeltechnologie voor dispensesystemen en heeft daarnaast een modulair systeem voor verplaatsbare bars in het programma. De onderneming, met een jaaromzet van eur 2,5 à 3 miljoen en zestien medewerkers, was in financiële problemen gekomen, met name door de hoge ontwikkelingskosten van nieuwe producten en kon daarom niet als zelfstandige onderneming doorgaan. De activiteiten van Kall zijn ondergebracht in een nieuwe onderneming onder de naam Kall Kühl- und Schanksysteme GmbH, die deel uitmaakt van de Duitse DSI Groep (dispensesystemen).

Met grote klanten zoals Heineken en een aantal toonaangevende Duitse brouwerijen en een goed gevulde orderportefeuille zal Kall binnen Aalberts Industries haar activiteiten succesvol kunnen voortzetten. Door de specifieke knowhow van Kall op het gebied van koeling te combineren met de eigen productontwikkeling zal de DSI Groep niet alleen kosten besparen op de totale ontwikkelingsuitgaven, ze zal ook in staat zijn meer complete systemen (inclusief koeling) aan te bieden en daarmee wordt haar positie bij met name de grote Europese brouwerijen aanzienlijk versterkt.

Kall zal positief bijdragen aan de ontwikkeling van de winst over 2005. De transactie wordt gefinancierd uit eigen middelen.

Verder nieuws van Aalberts
Uitbreiding netwerk Material Technology in Frankrijk

Aalberts Industries N.V., met activiteiten op het gebied van Industrial Services en Flow Control, heeft met de overname van de Franse onderneming Société de Galvanoplastie Industrielle (SGI) haar Europese netwerk van servicecentra voor warmte- en oppervlaktebehandelingen verder uitgebreid met vijf nieuwe centra, waarvan drie nog in de opstartfase zijn.

SGI is een gespecialiseerd oppervlaktebehandelingsbedrijf met als belangrijkste markt de vliegtuigindustrie. Met een omzet van circa eur 20 miljoen en ruim driehonderd medewerkers is SGI de grootste zelfstandige aanbieder van oppervlaktebehandelingen in de Franse markt.

Naast anodiseren en lakken van aluminium en titanium verricht SGI ten behoeve van haar relaties in zowel de vliegtuig- als turbine-industrie hooggekwalificeerde inspectiewerkzaamheden.

SGI is als een van de weinige in Europa in staat om zeer grote onderdelen (met lengtes tot 13½ meter) te behandelen. Zo worden onder meer constructiedelen voor de AIRBUS, o.a. A380, behandeld en complete vleugels van zowel bestaande als de nieuwe businessjets van Dassault. Daarnaast is de onderneming met name actief op het gebied van onderdelen voor vliegtuigmotoren (o.a. GE/Snecma).

Voor de automobiel- en elektrotechnische industrie zijn speciale (teflonachtige) processen in licentie ontwikkeld, waarmee SGI een aantrekkelijke marktpositie heeft, die in het netwerk van Aalberts Industries verder uitgebouwd kan worden. Met haar grote diversiteit aan oppervlaktebehandelingen, zoals PVD-coatings (Physical Vapour Deposition), is SGI ook actief in een aantal nichemarkten (onder meer de medische en nucleaire industrie).

Naast de twee reeds lang bestaande vestigingen rond Parijs heeft SGI in de afgelopen drie jaar haar organisatie uitgebreid met een drietal nieuwe servicecentra. Deze centra zijn nog volop in ontwikkeling en zullen versneld kunnen groeien, nu zij deel gaan uitmaken van het totale Europese netwerk van Aalberts Industries.

Door de overname versterkt Aalberts Industries zowel haar aanwezigheid in de Franse markt als haar belangrijke positie in de Europese aerospace-industrie. SGI zal deel gaan uitmaken van de Material Technology Groep en nauw samenwerken met de bestaande Franse activiteiten.

De resultaten van SGI zullen vanaf 1 april 2005 in de consolidatie worden opgenomen en direct bijdragen aan de groei van de winst per aandeel. De transactie wordt volledig gefinancierd uit eigen middelen.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL