'Economische crisis goed voor slow food'

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 19/11/2011 11:50
TOURS (AFN) - De Slow Food-beweging, die al 25 jaar goed, gezond en eerlijk eten propagandeert, vaart wel bij de economische crisis. Dat zei oprichter Carlo Petrini zaterdag tijdens een Europees smaakevenement in Frankrijk. ,,De maatschappij is gevoeliger voor onze thema's nu we te maken hebben met drie gelijktijdige crises; de financiƫle, een milieu- en een energiecrisis.''

Volgens Petrini heeft de gulzigheid van de mens niet alleen de aarde vernietigd, ,,maar ook het leven van veel kleine producenten''.

De echt duurzame voedselvoorziening moet versterkt worden en in het kielzog daarvan de middelgrote en kleine producenten. De Slow Food-beweging werkt al samen met allerhande andere organisaties en zoekt nog meer samenwerkingen.

Carlo Petrini richtte Slow Food in 1986 in de buurt van Turijn op als reactie op de opening van de eerste fastfoodrestaurants in Italiƫ. Vandaag de dag telt de beweging zo'n 100.000 leden in meer dan 160 landen

Reactie XEA.nl
Zou Wessanen dat ook merken?



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL