Wessanen beknopt verslag van een vervelende vergadering.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 14/04/2010 20:36
Om 14.000 uur opende de voorzitter D.Jager de Algemene Vergadering v. Aandeelhouders(AVA) te Schiphol. Aanwezig waren 18.168.198 aandelen of wel 24,2% van het uitstaande kapitaal. Door het verlies van totaal EUR 219,7 miljoen dat van het eigen vermogen werd afgeschreven daalde het EV per aandeel van EUR 5,17(2008) naar EUR 2,22
Favory Conv. Food Grp is voor 64% van Wessanen en 34% van de Rabo bank en de winst wordt ook in die verhouding van die divisie gedeeld. America Beverage Corp (ABC) gaat in 2011 weer in de verkoop, door de oplettendheid van de CFO Eelkman Roorda werd de fraude ontdekt en die liep van 2006 tot diep in 2008, toen die ontdekt werd. Een aantal jaren was de omzet te hoog opgegeven en daardoor extra bonussen betaald. Het management is daar geheel vervangen en de controle aangescherpt.
Wessanen wil zich op de markt in Europa concentreren en de biologische voeding is een aantrekkelijk markt. Dat zei de aan te stellen P.H. Merckens ook, hij voelde zich door die markt aangetrokken en zag kansen voor Wessanen, die uitdaging neemt hij erbij en hij had 21 jaar voor verschillen bedrijven gewerkt, te beginnen bij P&G en tot voor kort bij Douwe Egberts. Hij maakte een zakelijke en gedegen indruk op ons, jammer dat er 2 partijen zichzelf zo graag wilde horen spreken, al hadden zij al een antwoord gekregen, wat hen niet beviel, toch kwamen zij dan in een volgende beurt er weer op terug. Dat heeft de AVA zeker met ruim 1/2 uur gelengd. Hierdoor konden wij niet met het Management napraten en ook met de nieuwe CEO Merckens niet. De AVA was om ruim 18.00 uur afgelopen en toen konden wij juist de trein nog halen.
Van de biologische markt in Europa heeft Wessanen ca. 6% in handen en die markt is groot EUR 19 miljard, daarvan is EUR 7 miljard vers en daar zit Wessanen niet in en EUR 9 miljard markt waar Wessanen wel inzit en daarvan Europees gezien heeft Wessanen 6%. Van de totale voedingmarkt heeft Wessanen 3% in handen.
Wessanen richt zich op de Benelux, Frankrijk, Duitsland en de U.K.
In Nederland, Duitsland en Frankrijk liggen de biologische producten in aparte schappen in de winkels en in de andere landen tussen de andere producten door.
Er is een groeide vraag naar de biologische producten, daar is van de kant van Wessanen marktonderzoek geweest, vooral de BabyBoomers is een aantrekkelijk groep aan het worden.
Per land waarin Wessanen aanwezig is wil ze een landelijke organisatie opzetten, die de markt daar zelf aanvoelt en stuurt. Wessanen beschikt over voldoende schaalgrootte en marktkennis. Wessanen is in de Biologische marktleider en daarom kan zij niet door een branchegenoot worden overgenomen, die is er gewoon niet.
Wel staat Wessanen open voor elke toenadering van andere partijen als die komt of zou komen. Tot op heden zijn die er niet.
Compensabele verlies
In de USA ca. EUR 60 miljoen en 20 miljoen timing verschillen.

Panos Brands staat in de verkoop en gepland in 2010, daar is veel belangstelling voor en Wessanen hoop daar op een boekwinst(je), zeker geen verlies, dat wel met de verkoop van Righi (It). gebeurde van enkele miljoenen euro's. Veenhof had dat enkele jaren geleden gekocht, de omzet was in 2009 EUR 6,2 miljoen.
De emissie (febr. 2010) was nodig door eventueel schending bankenconvenant en daarom 9,99% aandelen verkocht en werd die schending voorkomen. Later kwam de verkoop van Tree of Life (USA)en de maand maart is altijd de beste maand v.h. 1e kwartaal.
Goodwill op de balans van ca. EUR 100 miljoen en er staat ca, EUR 30 miljoen immater. Activa op.
De rentelasten waren in 2009 gem. 3,5% en die zullen in 2010 lager uitkomen.
Wessanen heeft een moeilijke periode van jaren achter de rug en laten wij het hierbij houden. Zoals een spreker zei, laten wij zeggen Piet Hein, je naam is klein en hopelijk zijn je daden groot!
Totaal gezien een saaie en vervelende vergadering met 'n informatieve rand eraan, die even na 18.00 uur gesloten werd.

Bericht Wessanen zelf.
Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders verleent goedkeuring aan alle agendapunten Koninklijke Wessanen nv maakt bekend dat de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA), gehouden op 14 april 2010 in het Sheraton Amsterdam Airport Hotel, goedkeuring heeft verleend aan zowel de benoeming van de heer P.H. (Piet Hein) Merckens tot lid van de Concerndirectie voor een termijn van vier jaar als de herbenoeming van de heer F.H.J. (Frans) Koffrie tot lid van de Raad van Bestuur tot 1 juni 2010. Piet Hein Merckens zal Frans Koffrie opvolgen als CEO per 1 juni 2010; per diezelfde datum is de heer Koffrie benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen.
De AVA stemde ook in met alle overige agendapunten, waaronder de benoeming van Deloitte Accountants bv als de externe accountant die wordt belast met de controle van de jaarrekening over 2010 van de Vennootschap, en het ten laste brengen van het negatieve nettoresultaat ten bedrage van EUR 219,7 miljoen van het uitkeerbare deel van het eigen vermogen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL