Piet Hein Merckens voorgedragen als nieuwe CEO Wessanen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 13/01/2010 08:25
Koninklijke Wessanen nv maakt bekend dat de Raad van Commissarissen tijdens de komende Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA), te houden op 14 april 2010, Piet Hein Merckens zal voordragen voor benoeming tot Chief Executive Officer en Bestuursvoorzitter van de Raad van Bestuur van Koninklijke Wessanen nv. De heer Merckens zal op 1 april 2010 beginnen als lid van de Concerndirectie met de focus op Wessanen Europe en zal per 1 juni 2010 de functie van CEO van Koninklijke Wessanen op zich nemen.
President-commissaris Durk Jager licht toe: “Wij zijn zeer verheugd met de komst van Piet Hein Merckens als onze nieuwe CEO. Met zijn uitgebreide ervaring op het gebied van Fast Moving Consumer Goods en in internationale organisaties is de heer Merckens volgens ons de aangewezen persoon om leiding te geven aan Wessanen en het concern te helpen zijn ambitie om uit te groeien tot de Europese koploper op het gebied van biologische voeding te verwezenlijken.”
De heer Merckens (1962) is momenteel verantwoordelijk voor de Coffee & Tea Retail-activiteiten van Sara Lee in Nederland, Polen en Griekenland. Onder zijn leiding zijn de Nederlandse koffie- en theeactiviteiten van Sara Lee met succes gereorganiseerd, is een kostenbeheersingsprogramma uitgevoerd en zijn nieuwe groei-initiatieven ontplooid. Voorafgaand aan deze functie heeft hij diverse andere prominente functies bekleed bij Sara Lee. Hij begon zijn carrière in 1989 bij Procter & Gamble na zijn studie rechten te hebben afgerond aan de Universiteit van Utrecht. De oproep voor de AVA in april zal details bevatten van zijn beloningspakket.
Per 1 juni 2010 zal Frans Koffrie terugtreden als CEO ad interim. Tijdens de AVA zal een voorstel worden ingediend om de heer Koffrie per diezelfde datum te herbenoemen tot lid van de Raad van Commissarissen. De heer Koffrie was commissaris van 2001 tot 2009 toen hij terugtrad om de functie van CEO ad interim van het Concern op zich te nemen.
Concerndirectie
Koninklijke Wessanen nv



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL