Vopak voltooit verkoop van haar belang in terminal op de Bahama’s

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 17/02/2011 07:51
Vopak heeft de verkoop van haar 20% aandeel in het eigen vermogen van Bahamas Oil Refining Company International Limited (BORCO, ook opererend onder de naam Vopak Terminal Bahamas) aan Buckeye Partners, L.P. (Buckeye) afgerond. De transactie volgt op de aankondiging die Vopak deed op 17 januari 2011.
Op verzoek van Buckeye is de overdracht van de dagelijkse bedrijfsvoering van de terminal door Vopak aan Buckeye versneld. De originele bedrijfsvoeringsovereenkomst loopt eind april 2013 af, maar beide ondernemingen zijn overeengekomen dat Buckeye per direct de volledige verantwoordelijkheid over de bedrijfsvoering van de terminal zal overnemen. Vopak zal transitiediensten aan Buckeye verlenen om een veilige en professionele overdracht voor de klanten van BORCO tot stand te brengen.
De verkoop van Vopak’s 20% aandeel in het eigen vermogen van BORCO heeft een winst na belasting van meer dan USD 150 miljoen opgeleverd. De winst na belasting bevat, onder andere, de boekwinst op de verkoop van Vopak’s 20% aandeel in het eigen vermogen van BORCO, en de ‘incentive fees’ door, onder andere, de verkoop door FRC van haar 80% aandeel in het eigen vermogen van BORCO aan Buckeye. De daadwerkelijke toekomstige opbrengsten in contanten van de Buckeye Class B aandelen en de Buckeye LP units zijn afhankelijk van het moment waarop Vopak zulke aandelen te gelde maakt. De winst na belasting zal worden gerapporteerd als bijzondere post in Q1 2011. De contante verkoopopbrengsten zullen worden aangewend voor de financiering van Vopak’s internationale groeistrategie.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL