Vopak sluit met succes nieuwe onderhandse lening van SGD 225 miljoen in Azië

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 19/11/2010 17:53
In vervolg op de eerste Aziatische onderhandse lening afgesloten in september 2009, kondigt Koninklijke Vopak N.V. (Vopak) haar tweede succesvolle plaatsing aan van een onderhandse lening in de Aziatische ‘Private Placement’ markt. De opbrengsten zullen worden aangewend voor de financiering van Vopak’s Groeistrategie.
De onderhandse lening ten bedrage van Singapore Dollar 225 miljoen, waarin zeven Aziatische institutionele beleggers participeren, is uitgegeven met een looptijd van 7,2 jaar tegen een vast rentepercentage van 4%. Voor deze transactie trad DBS Bank Ltd. (DBS) op als exclusieve agent.
Verscheidene Aziatische investeerders die hebben deelgenomen in het eerste programma, waaronder DBS, participeren ook in deze tweede lening.
Na deze nieuwe plaatsing bestaat het verder versterkte schuldprofiel, met originele looptijden van 5 tot 20 jaar, uit circa USD 1,4 miljard Amerikaanse onderhandse leningen, SGD 435 miljoen Aziatische onderhandse leningen en een doorlopende kredietfaciliteit (Revolving Credit Facility) van EUR 1 miljard welke bijna volledig beschikbaar is voor opname.
Jack de Kreij, Vicevoorzitter van de Raad van Bestuur en CFO van Vopak:
“Ons strategisch financieringsbeleid is gericht op het zekerstellen van een flexibele toegang tot verschillende kapitaalmarkten en financieringsbronnen. Hiermee kunnen we de groeistrategie van Vopak nog beter ondersteunen, alsmede een constante evenwichtige en goed gespreide gemiddelde looptijd van onze schuldpositie, onder de juiste voorwaarden overeenkomstig de solide
kredietkwaliteit van Vopak, verder bevorderen. Wij zijn verheugd dat wij naast de gewaardeerde langetermijn relatie met de robuuste Amerikaanse ‘Private Placement’ markt, eveneens een positieve belangstelling vanuit de Aziatische kapitaalmarkten mogen ervaren. Dit stelt ons in staat om stapsgewijs een vergelijkbare positie in te nemen in deze belangrijke opkomende regio.”



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL