OCe doet overname in VS. Imagistics a $42 in contanten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 16/09/2005 07:53
Venlo, 16 september 2005 - Océ N.V., een van de toonaangevende leveranciers van kwalitatief hoogstaande en innovatieve producten en diensten voor professioneel printen en document management services, en Imagistics International Inc., een leverancier van document imaging oplossingen in de VS, Canada en het Verenigd Koninkrijk, gevestigd in Trumbull, Connecticut, VS, hebben vandaag bekendgemaakt dat zij overeenstemming hebben bereikt over de overname door Océ van de uitstaande aandelen Imagistics voor $42 per aandeel in contanten.




De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van Océ hebben de transactie goedgekeurd. De Board of Directors van Imagistics heeft eveneens de transactie goedgekeurd.

Rokus van Iperen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Océ: "Deze acquisitie realiseert ons strategisch doel om onze distributiekracht uit te breiden en te versterken, met name in de Amerikaanse markt. We geloven dat Océ en Imagistics wat betreft cultuur en strategie prima bij elkaar passen. Beide ondernemingen hebben een solide financiële positie, beide bedienen elkaar aanvullende segmenten in de markten voor printing en document management. Door deze acquisitie zullen we nog beter gepositioneerd zijn om een compleet gamma van producten en diensten van wereldklasse aan onze klanten aan te bieden."

Marc Breslawsky, de voorzitter en CEO van Imagistics: "Samen zullen Océ en Imagistics een krachtige combinatie vormen omdat onze ondernemingen elkaar duidelijk aanvullen. Onze klanten zullen een uitgebreid scala aan producten krijgen in alle segmenten, alles afkomstig van één aanbieder wereldwijd. Wij verwachten dat Océ en Imagistics samen een krachtige partij worden in de Amerikaanse kantoormarkt, met uitstekende groeimogelijkheden over de hele wereld. Ik geloof dat deze transactie in het belang is van de medewerkers, klanten, leveranciers en aandeelhouders van Imagistics."

Het management van Imagistics zal in de nieuwe combinatie een belangrijke rol spelen. Marc Breslawsky zal voor benoeming in de Raad van Bestuur van Océ N.V. worden voorgedragen in de volgende algemene vergadering van aandeelhouders. Imagistics heeft 3.400 medewerkers in dienst, van wie circa 1.200 in direct sales en 1.200 in service. In zowel Canada als in het Verenigd Koninkrijk heeft de onderneming 100 medewerkers. Deze acquisitie zal Océ in staat stellen een sterke marktpositie te verwerven bij de ondernemingen uit de Fortune 1000 in de VS, alsmede bij regionale middelgrote bedrijven en non-profit organisaties.


Business rationale voor de overname
De samenvoeging zal Océ's distributiekracht aanzienlijk versterken en vergroot Océ's aanwezigheid op de corporate printing markt in de VS.
Dankzij de transactie kunnen nationale en internationale klanten zowel in de VS als in Europa optimaal worden bediend.
Beide ondernemingen complementeren elkaars productaanbod. Océ’s inbreng bestaat uit excellente breed formaat printers, hoogvolume printsystemen, software en diensten gebaseerd op eigen hoogwaardige technologie. Imagistics brengt uitstekende producten voor de hoge, midden en lagere volume segmenten in. De Océ hardware en software portefeuille vormt een perfecte aanvulling op het Imagistics productenpakket.
Océ Business Services biedt document management diensten aan van wereldklasse, nu ook aan klanten van Imagistics.
Economische rationale voor de overname

Imagistics aandeelhouders krijgen $ 42 in contanten uitbetaald per gewoon aandeel. De totale aankoopprijs voor 100 procent van de aandelen zal ca. $ 685 miljoen bedragen, hetgeen overeenkomt met een EV/Sales multiple van 1,3 en een EV/EBITDA multiple van 7,2.
De acquisitie zal naar verwachting leiden tot versnelde groei van omzet en winst.
Volgens de overeenkomst zal een dochteronderneming van Océ een contant bod uitbrengen om alle geplaatste gewone aandelen van Imagistics te verwerven. Na het gestand doen van dit bod zal Océ een fusie tot stand brengen tussen deze dochteronderneming en Imagistics, waarna de houders van de niet aangeboden Imagistics aandelen contant $ 42 per aandeel zullen ontvangen. Voor de nakoming van de transactie gelden bepaalde voorwaarden waaronder acceptatie van het bod door tenminste een meerderheid van de uitstaande gewone aandelen van Imagistics op basis van volledige conversie en het einde van de wachtperiode die volgens de Amerikaanse Hart-Scott-Rodino wet moet worden aangehouden. Naar verwachting zal de transactie in de loop van het vierde kwartaal van 2005 worden afgerond. Dit bod wordt uitsluitend uitgebracht in de Verenigde Staten.

Forward-looking statements
Dit bericht bevat bepaalde uitspraken en verwachtingen, ook wel aangeduid als forward-looking statements in de zin van Sectie 27A van de Securities Act 1933, zoals thans geldend en in de zin van Sectie 21E van de Securities Exchange Act van 1934, zoals thans geldend. Deze forward-looking statements, die op diverse manieren tot uitdrukking kunnen komen, verwijzen naar toekomstige gebeurtenissen. Océ heeft deze uitspraken over de toekomst gebaseerd op zijn huidige verwachtingen en projecties met betrekking tot toekomstige gebeurtenissen.

Océ’s verwachtingen en projecties kunnen worden bijgesteld en Océ’s werkelijke resultaten, prestaties of succes kunnen aanmerkelijk afwijken van de resultaten beschreven in deze forward-looking statements vanwege mogelijke risico’s, onzekerheden en andere belangrijke factoren (waarop de onderneming niet altijd invloed heeft), en die voor Océ noch beheersbaar noch voorspelbaar zijn. Bij forward-looking statements moet men deze risico’s, onzekerheden en andere waarschuwingen in dit bericht of in andere jaar- of periodieke verslagen, zoals gedeponeerd bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, in aanmerking nemen. In het licht van de risico’s, onzekerheden en aannames kan het zelfs zo zijn dat genoemde toekomstige gebeurtenissen niet zullen plaatsvinden.

Deze factoren, risico’s en onzekerheden omvatten de volgende, niet limitatieve opsomming: veranderingen in economische en commerciële omstandigheden, de wensen van klanten in concurrerende markten, succesvolle marktintroducties van nieuwe producten en services, technologische ontwikkelingen, goede prijsstelling voor producten en services, prijsconcurrentie in de markten waarin Océ actief is, de financiering van de ondernemingsactiviteiten, efficiency en kostenbeheersing, wisselkoersveranderingen, renteschommelingen, onzekere politieke situaties, veranderingen in wet- en regelgeving, belastingtarieven, het succes van overnames, samenwerkingen en afstotingen en de gevolgen van recente en potentiële terroristische aanvallen en de strijd tegen het terrorisme.

Voor een meer gedetailleerde bespreking van de risico’s, onzekerheden en andere factoren, welke Océ’s werkelijke resultaten, prestaties of succes kunnen beïnvloeden, wordt verwezen naar pagina’s 69 tot en met 73 van het jaarverslag over 2004, Océ’s Annual Report on Form 20-F en andere publicaties, die Océ gedeponeerd heeft bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Océ’s forward-looking statements geven de situatie weer van de datum waarop de uitspraken worden gedaan en Océ verplicht zich niet tot publicatie van wijzigingen op de forward-looking statements ten gevolge van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL