Océ introduceert Matrix Logic Professional

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 18/07/2005 09:23
Océ-Nederland B.V. heeft op 12 juli j.l. de introductie aangekondigd van de softwareoplossing Océ Matrix Logic Professional. Océ Matrix Logic Professional is een unieke door Océ ontwikkelde applicatie, waarmee op een eenvoudige, betrouwbare en productieve manier aanbestedingen kunnen worden verwerkt. Dit zowel voor klein- als grootformaatdocumenten.
Océ Matrix Logic Professional is ontwikkeld om zowel het afdrukken als het verzamelen van sets van tekeningen - en kleinformaat documenten - volledig te automatiseren. Hierdoor behoren onnodige foutkosten, ontevreden klanten en het verspillen van papier en veel kostbare tijd voorgoed tot het verleden.

Bij een aanbesteding van bijvoorbeeld een gebouw is het van groot belang dat onderaannemers de juiste documenten ontvangen. Alleen zo kunnen ze immers een goede calculatie maken en een passende offerte uitbrengen. Verkeerde documenten leiden tot verkeerde calculaties, met alle gevolgen van dien. En als onderaannemers van een zelfde project (bijvoorbeeld schilders, metselaars of installateurs) niet allemaal dezelfde informatie ontvangen, bestaat de kans dat de aanbesteding helemaal opnieuw gedaan moet worden.

Tijdrovende klus
Het is dus erg belangrijk dat de sets met documenten voor de diverse groepen onderaannemers zorgvuldig samengesteld moeten worden. Dat gebeurt doorgaans door de gekopieerde of geprinte tekeningen en kleinformaat documenten één voor één met de hand te sorteren en vervolgens de zo ontstane sets te controleren. Een verantwoordelijke en bovendien tijdrovende klus voor de calculatoren en repro-medewerkers van uw organisatie.

Matrix
De sets met relevante documenten worden samengesteld op basis van een zogeheten matrix. Dit is een tabel, waarin vaak bovenaan de verschillende groot- en kleinformaat documenten staan vermeld, en waar in de linker kolom de groepen onderaannemers worden weergegeven. Onder grootformaat documenten worden alle bouw-, constructie- en installatietekeningen verstaan. Tot de kleinformaat documenten behoren brieven, bestekken en bijlagen.
Niet elke groep onderaannemers hoeft alle tekeningen en hoofdstukken van het bestek te ontvangen. In de tabel staat daarom aangekruist wie welke documenten ontvangt. Zo wordt bereikt dat voor elke groep de juiste combinatie van relevante tekeningen en documenten wordt afgedrukt; niets meer en niets minder. Elke onderaannemer ontvangt naast de juiste set bovendien een aan hem of haar gerichte begeleidende brief.

Alles in één keer op de juiste volgorde
Océ Matrix Logic Professional is een geavanceerde maar eenvoudig te gebruiken applicatie, waarbij u - eveneens in een matrix - aangeeft welke documenten u wilt afdrukken op een kleinformaat printer, voor welke groep en voor wie, welke pagina’s of hoofdstukken van het bestek en welke brieven en bijlagen bestemd zijn. In de matrix geeft u vervolgens aan welke bouw- en constructietekeningen u met een Océ grootformaat printer wilt afdrukken en voor welke groep.

Vervolgens drukt Océ Matrix Logic Professional alle documenten met één druk op de knop af, volledig gesorteerd op groepen onderaannemers. Alle sets van brieven, bijlagen, bestekken en tekeningen komen kant-en-klaar uit de kleinformaat respectievelijk grootformaat printers en zijn door een (naar wens: gekleurd) voorblad van elkaar gescheiden. Op dit voorblad staan de tekeningenlijst, de klantgegevens en de beschrijving van het project. U hoeft alleen nog de tekeningen bij de documenten te voegen om de sets compleet te maken. Handmatig sorteren is er niet meer bij en dat bespaart u heel wat kostbare tijd!

Direct verzenden
Nog een voordeel: elke set kunt u direct verzenden. U hoeft niet langer te wachten tot de gehele matrix is afgedrukt, omdat alle documenten vanzelfsprekend in de juiste volgorde worden afgeleverd. En omdat Océ Matrix Logic Professional alle geselecteerde documenten per set afdrukt, weet u zeker dat de set compleet is. U hoeft het aantal documenten per set dus niet meer handmatig na te tellen en dat bespaart eveneens tijd.

Opties
In Océ Matrix Logic Professional kunt u uiteraard alle gewenste printerinstellingen maken, zoals dubbelzijdig afdrukken of nieten. Tevens kunt u er voor kiezen om de tekeningen te vouwen, te verkleinen of te vergroten. En om de reprokosten van de gemaakte afdrukken rechtstreeks aan de juiste projecten te kunnen doorbelasten, kunt u accountinggegevens meegeven.
Alle genoemde instellingen worden volledig ondersteund door Océ printers. Handmatige nabewerking is daarom overbodig en ook dat bespaart tijd.

Océ Matrix Logic Professional is door Océ ontwikkeld in samenwerking met een aantal gerenommeerde bouwbedrijven. Het systeem is uitvoerig in de dagelijkse praktijk getest, waarbij de inbreng van de gebruikers in de ontwikkeling is verwerkt. De applicatie is bijzonder geschikt voor alle organisaties die aanbestedingen verwerken, zoals bouw- en aannemersbedrijven, ingenieursbureaus, de procesindustrie, maar ook bijvoorbeeld reprografen. Océ Matrix Logic Professional werkt eenvoudig, is betrouwbaar en neemt uw organisatie bij een aanbesteding veel werk uit handen. Eenvoudiger kan het niet.

Meer informatie
Paul Veldhuis
Product Manager
(073) 6 815 269

Redactie XEA.nl,
Oce bouwt zo verder en kan met uitbreiding van de nieuwste technieken bij of haar concurrenten voorblijven. Een goede zaak voor Oce en haar inversteerders (lees aandeelhouders).
Oce's koers vinden wij op een bodem zitten, ondanks de wat mindere cijfers halfjaar 2005.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL