Een sterker Océ

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 06/02/2005 16:24
Het jaar 2004 was voor Océ dynamisch en in een aantal opzichten succesvol.
Dat is echter nog niet vertaald in resultaten. De sterke omzetgroei in apparaten en systemen was een goed signaal na een periode van teruggang.
Het onderstreepte het succes van de ingrijpende vernieuwingsslag in ons productassortiment.
De verwachting dat reeds in 2004 de groeiende verkoop van systemen zou worden
gevolgd door een herstel van inkomsten uit service, huur en materialen, is niet uitgekomen. Deze zogenaamde recurring omzet, die 72% van de totale omzet uitmaakt, bleef gedurende geheel 2004 dalen en had daardoor een negatieve
uitwerking op het resultaat.We hebben echter de stellige verwachting dat hier sprake is van uitstel, zeker niet van afstel. In de onderliggende factoren zagen we in het verslagjaar bovendien onmiskenbaar de veranderingen ten goede, dikwijls als rechtstreeks gevolg van de verbeteringen die we in de afgelopen
jaren in onze onderneming hebben doorgevoerd.
Die gaan zich nu en in de nabije toekomst uitbetalen.

We hebben in 2004 weer veel nieuwe apparaten en systemen, hardware en software, aan het assortiment toegevoegd. Daar zijn doorontwikkelingen van beproefde systemen bij, maar ook compleet nieuwe en veelbelovende producten.
Océ heeft er zijn leidende positie in print en output managementsystemen in zijn traditionele markten duidelijk mee onderstreept en daarmee ook in een aantal belangrijke groeimarkten zijn kandidatuur voor de top gesteld.
Om het succes van het vernieuwde assortiment om te zetten in winstgevende omzet hebben we, in lijn met de strategie, de distributiekracht versterkt, zowel kwalitatief als kwantitatief.
Door uitbreiding van de verkooporganisaties, zowel centraal als in de groepsmaatschappijen, ondersteund door intensieve training en forse investeringen in marketing, is onze commerciële kracht fors opgevoerd. We zien de resultaten daarvan in de verkoopcijfers van printsystemen.
Ook was 2004 het jaar waarin wij de eerste stappen zetten voor uitbesteding op grotere schaal van de productie van modules en complete apparaten in Tsjechië en het Verre Oosten.
Door lagere loonkosten en lokale inkoopvoordelen kan de kostprijs van de apparaten voldoende dalen om ons competitief vermogen te handhaven. De eerste resultaten zijn zeer hoopgevend en, hoewel we daar zeer zorgvuldig mee
omgaan, streven wij naar versnelling van het proces.
De leaseprogramma’s die Océ is overeengekomen met zijn leasepartners zijn in het verslagjaar in de grootste werkmaatschappijen van Océ geïmplementeerd. De samenwerking is in die landen nu volledig operationeel. Daarnaast heeft Océ een belangrijk deel van zijn bestaande leaseportefeuille verkocht aan diezelfde leasepartners.

Meer dan de helft van Océ’s totale leaseportefeuille is nu uitbesteed. Het resultaat hiervan is dat de financiële slagkracht van Océ is gegroeid en dat de financiële dienstverlening aan onze klanten verder is geprofessionaliseerd.
Bij al onze inspanningen om de onderneming te richten op de actualiteit van onze markten kunnen we bouwen op sterke pijlers: onze medewerkers, onze producten, onze partners, onze klanten en, niet in de laatste plaats, onze
omgeving, de wereld waarin wij op verantwoorde wijze willen ondernemen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL