Océ CS665 Pro gecertificeerd door Fogra

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 01/02/2009 08:10
Océ Technologies en EFI melden dat Fogra de Océ CS665 Pro met EFI Fiery controller, EFI Color Profiler Suite en Océ Proofing Paper gecertificeerd heeft als Validation Printing System. Dit digitale kleurenproductiesysteem voldoet aan de vereisten van de splinternieuwe FograCert certificering op basis van ISO/CD 12647-7. De certificering is een bevestiging dat de Océ CS665 Pro voorspelbare, consistente en meetbare kwaliteit produceert op basis van vastgelegde normen.

Gegarandeerde kwaliteit voor printproviders en hun klanten
“De certificering van dit nieuwste Océ systeem is fantastisch nieuws voor printproviders en hun klanten”, zo meldt Dirk van Thillo, International Marketing Director Color Production Systems bij Océ. “Het is het bewijs dat Océ producten consistente kwaliteit blijven produceren op basis van zeer strikte normen.”


Een productiesysteem voor consistente, voorspelbare en meetbare kwaliteit
“Fogra’s certificering van de Océ CS665 Pro met onze EFI Fiery controller vormt een mijlpaal in de lange en nauwe samenwerking tussen Océ en EFI,” aldus Charles Lissenburg, Senior Director Worldwide OEM Sales bij EFI. “Het bewijst de leidende positie op technologisch gebied van beide bedrijven dat we als eerste de Fogra certificering hebben weten te verkrijgen. Daardoor kunnen printers waar ook ter wereld een voorspelbare en meetbare kwaliteit leveren op basis van vastgestelde normen, een belofte die tot op heden door geen enkele andere controller kan worden waargemaakt. De Fiery van EFI was ook de eerste controller die de Altona- en Ghent-tests met succes heeft doorlopen. Wij verheugen ons op onze verdere samenwerking met Océ om onze klanten steeds beter van dienst te kunnen zijn.”

Aangestuurd door EFI technologie als Validation Printing System
De nieuwe Fogra certificering “Validation Printing System” geeft aan dat aan de volgende criteria werd voldaan: kleur en glans van proefsubstraten, bestendigheid en lichtvastheid, verbleken, wrijfbestendigheid, kleurprecisie, limieten voor reproductie van toonwaarden, beeldregister en oplossend vermogen, colorimetrische reproductie van toonwaarden, homogeniteit, consistentie, marge-informatie en conformiteit met PDF/X. ISO -12647 beschrijft meetbare standaardcriteria voor verschillende druk- en printprocessen, zoals vellen- en weboffsetdruk, coldsetdruk (krantendruk), rotogravure, screenprinting, flexografisch drukken en digitaal printen (met nadruk op kleurenproeven).

“In het kader van de integratie van de zogenaamde ‘Validation Prints’ wordt de internationale norm ISO 12647-7 voor hoogwaardige contractproofing momenteel herzien en binnenkort gepubliceerd binnen een afzonderlijk deel 8. Daardoor kan gemakkelijk onderscheid worden gemaakt tussen ISO 12647-7 voor contractproofing en ISO 12647-8 voor validation prints,” zo meldt Andreas Kraushaar. Hij is lid van werkgroep 3 (WG 3: procesbesturing en verwante metrologie) van de commissie grafische technologie TC130 binnen de ISO en hoofd van de afdeling prepress bij Fogra. “Tijdens het definiëren van de standaardvereisten die het beste zouden aansluiten bij de toekomstige ISO-norm wisten we de uitgebreide tests en kwaliteitsmetingen van fabrikanten zoals Océ en EFI naar waarde te schatten. De Fogra Validation Print certificering komt ten goede aan zowel producenten als afnemers van printproducten.”

Over EFI
EFI is wereldwijd marktleider in klantgerichte, innovatieve oplossingen op het gebied van digitaal printen. EFI’s bekroonde oplossingen, geïntegreerd vanaf de eerste creatie tot het printen, bieden betere prestaties, kostenbesparingen en productiviteit. Tot het omvangrijke aanbod van het bedrijf behoren digitale Fiery servers voor kleurendruk, digitale VUTEk-inkjetprinters voor supergrootformaat, UV- en solventinkten, industriële Jetrion-inkjetsystemen, software voor printworkflow en managementinformatie, en ondernemingsbrede printoplossingen. EFI heeft 26 kantoren wereldwijd.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL