Océ besteedt ICT in Europa uit aan Atos Origin

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 06/11/2008 16:45
Océ, een vooraanstaande internationale onderneming in printing en documentmanagement, besteedt de ICT ondersteuning van zijn Europese verkoopmaatschappijen uit aan Atos Origin, een internationale aanbieder van ICT-diensten. Hierdoor treden 65 Océ medewerkers in 16 Europese landen in dienst bij Atos Origin. Het contract is per 1 november 2008 ingegaan, heeft een looptijd van 7 jaar en betreft de implementatie en de ondersteuning van gestandaardiseerde ICT-oplossingen.

Hiermee levert Atos Origin een grote bijdrage aan de vorming van één centrale Europese ICT-organisatie voor Océ, waardoor het ondersteunen van verkoopmaatschappijen in de diverse landen van Europa makkelijker en goedkoper wordt. De overeenkomst moet resulteren in hogere flexibiliteit en lagere kosten.

"De uitbesteding van onze ICT ondersteuning in Europa maakt ons slagvaardiger. Dit maakt deel uit van ons eerder aangekondigde besparingsprogramma, waarin 950 arbeidsplaatsen komen te vervallen. Totaal zullen wij in 2008 en 2009 € 130 miljoen besparen," aldus Jan Dix, lid van de Raad van Bestuur van Océ, verantwoordelijk voor ICT.

Door de uitbesteding van de ICT diensten gaan 65 medewerkers over naar Atos Origin; daarnaast zijn reeds 20 arbeidsplaatsen vervallen door natuurlijk verloop, zodat in totaal een vermindering van 85 arbeidsplaatsen in ICT wordt gerealiseerd.

Atos Origin wordt verantwoordelijk voor het beheer van ruim 6.000 werkplekken en lokale applicaties in de verkoopmaatschappijen van Océ in 16 Europese landen. Daarnaast zal Atos Origin services bieden met betrekking tot netwerk- en LAN-beheer, servermanagement en het beheer van het vaste telefonienetwerk van de Océ verkoopmaatschappijen in Europa.


Continuïteit en flexibiliteit
"Atos Origin heeft in Europa een lange staat van dienst op het gebied van uitbesteding en heeft bewezen dit soort ICT-projecten uit te kunnen voeren", aldus Wilfred de Herder, Chief Information Officer van Océ. "Deze overeenkomst draagt bij aan de versterking van onze marktpositie, het realiseren van kostenbesparingen en een grotere flexibiliteit. Atos Origin biedt voldoende perspectief en uitdaging aan onze ICT-collega's. Het zijn allen gekwalificeerde medewerkers, die bij Atos Origin een passende werkkring vinden."

"Met deze overeenkomst kan Atos Origin haar positie in de Europese uitbestedingsmarkt aanzienlijk versterken en onze leidende positie in de hightech markt verder uitbreiden", zegt Rob Pols, CEO van Atos Origin Nederland. "De overeenkomst bevestigt onze expertise en ervaring om internationaal omvangrijke en complexe ICT-projecten te beheren en implementeren."


Over Atos Origin
Atos Origin is een internationale aanbieder van IT-diensten. Het bedrijf zet de visie van klanten om in resultaten door middel van advies, systeemintegratie en beheer van de uitvoering. Het bedrijf heeft een jaaromzet van EUR 5,8 miljard en heeft 50.000 werknemers in 40 landen. Atos Origin is de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen en heeft een klantenkring bestaande uit internationale, gerenommeerde bedrijven uit alle sectoren. Atos Origin is genoteerd aan de Paris Eurolist Market en handelt onder de namen Atos Origin, Atos Worldline en Atos Consulting.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL