Océ koopt met Intersoft sterke positie in Franse grootformaat

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 23/06/2008 16:29
Océ N.V. (www.oce.com) heeft het Franse bedrijf Intersoft
(www.intersoft-ism.com) overgenomen. Intersoft is een distributeur van printers, scanners en printmedia in de grootformaat grafische markt. Intersoft ondersteunt onder meer winkelketens bij het produceren van hun promotiemateriaal.
Intersoft behaalt op jaarbasis een omzet van circa Euro 21 miljoen. De onderneming is opgericht in 1998 en heeft ruim 60 medewerkers. Financiële details van de transactie worden niet verstrekt. Océ consolideert Intersoft met ingang van het derde kwartaal 2008.
Intersoft heeft onder meer diverse grote Franse winkelketens als klant. Billboards, plafondhangers en ander promotiemateriaal worden met printers en printmedia van Intersoft gemaakt.
Voor zijn klanten ontwikkelt Intersoft gespecialiseerde workflow software, die de uniformiteit van al het promotiemateriaal garandeert. Océ gaat deze software tevens aan klanten buiten Frankrijk aanbieden.
De acquisitie is volledig in lijn met de strategie van Océ om snel te groeien in de grootformaat grafische markt. Deze markt groeit naar verwachting met circa 6% per jaar. Het voor de digitale technologie bereikbare deel van de grootformaat grafische markt is momenteel ruim Euro 4 miljard.
In deze markt biedt Océ meerdere nieuwe printsystemen aan: de Océ Arizona 200/250 GT, de in mei 2008 gelanceerde Océ ColorWave 600 en de Océ CS2224/CS2236 inkjet printerlijn.
Ook de bestaande Océ TCS300/500 producten vinden hun toepassing in het printen van promotiemateriaal in winkels.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL